Rețeta savuroasă de ruladă din bezea cu cremă de brânză și cremă de mandarine care îi va impresiona pe invitați la masa de Crăciun
Sărătorile vin și asta ne face pe toți să fim mai optimiști, să ne decorăm casele și să pregătim cadouri pentru cei dragi.
Publicat: Miercuri, 11 Decembrie 2024, 11:52 | Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2024, 12:47În perioada sărbătorilor de iarnă cu siguranță ne zboară gândul și la preparatele delicioase care ne fac să îi adunăm pe toți cei dragi în jurul mesei.
Pentru masa de Crăciun există deja o mulțime de preparate tradiționale cu care să îi bucuri pe prietenii și rudele tale. Dar ce ar fi dacă ai încerca o rețeră dulce cu adevărat deosebită?
Pe aceeași temăIată o rețetă simplă, dar impresionantă cu care îți poți surprinde invitații la masa de Crăciun sau de Anul Nou. Această rețetă de ruladă din bezea cu cremă de brânză și cremă de mandarine cu siguranță va fi pe placul tuturor, având în vedere că are din plin aroma fructelor de sezon.
Rețetă ruladă din bezea cu cremă de brânză și cremă de mandarine
Ingrediente – Ruladă din bezea, cu cremă de brânză și cremă de mandarine
Pentru blat
- 7 albușuri
- 250g zahăr
- 30 g amidon de porumb
- un praf de sare
- zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de brânză
- 350 gr cremă de brânză sau mascarpone
- 200 gr smântână lichidă sau frișcă lichidă
- 50 gr zahăr pudră
Pentru crema de mandarine
- 12 mandarine mici sau clementine
- 2 gălbenușuri
- 30 gr amidon de porumb
- 30 gr zahăr
Mod de preparare - Ruladă din bezea, cu cremă de brânză și cremă de mandarine
Într-un castron încăpător mixează albușurile spumă, adaugă zeama de lămâie amestecată cu amidonul de porumb, praful de sare și apoi adaugă treptat, în ploaie, în timp ce mixezi, zahărul. Continuă să amesteci cu mixerul până când obții o bezea densă și poți ține castronul cu susul în jos fără ca bezeaua să cadă.
Pe aceeași temăÎntinde bezeaua uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o la cuptor la 150 grade pentru 40 minute, cu căldură de sus și de jos, până când se colorează în arămiu deasupra. Un pas opțional este să adaugi fulgi de migdale deasupra bezelei înainte de a băga tava la cuptor.
Între timp poți pregăti crema de mascarpone. Amestecă într-un bol mascarpone cu frișca lichidă și zahărul pudră până obții o cremă omogenă.
Apoi pentru crema de mandarine trebuie să cureți de coajă cele 12 mandarine. Mai apoi trebuie să le blendezi și să transferi sucul obținut și strecurat într-o oală pe care o pui la foc mediu. Peste acest suc se adaugă amidonul, zahărul și cele două gălbenușuri, amestecând constant cu telul. Crema e gata atunci când are o consitență omogenă și rămâne pe spatele lingure atunci când o amesteci.
După ce blatul din bezea s-a copt, trebuie lăsat la răcit înainte de a decora. Mai întâi întinde crema de mascarpone uniform pe toată suprafața blatului. Apoi întinde uniform cu o spatulă și crema de mandarine după ce s-a răcit. Rulează strâns și cu grijă blatul cu cremele până obții rulada. Lasă desertul la răcit în frigider pentru minim 2 ore. După răcire, rulada se poate decora cu cremă de mandarine, zahăr pudră și câteva felii de mandarine.
Pe aceeași temă