Sfaturi despre alimențația corectă și cum depozităm alimentele în perioada de izolare la domiciliu
Nu mai este un secret că toată lumea și-a făcut provizii alimentare pentru perioada de izolare la domiciliu, dar oare câți știu cum să adopte o alimentație corectă și, mai ales, cum să depoziteze stocul de alimente?
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 20 Martie 2020, 11:25 | Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020, 13:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cristian Mărgărit, specialistul în materie de nutriție ne oferă câteva sfaturi importante în ceea ce priveşte alimentaţia pentru perioada de izolare la domiciliu.
Prima regulă de bază în ceea ce privește alimentele achiziționate pentru perioada de izolare la domiciliu este aceea de a respecta termenele de valabilitate, atât pentru a proteja sănătatea, cât și pentru a evita risipa de alimente.
Astfel, primele alimente depozitate în frigider ar trebui să fie și primele consumate, mai ales dacă sunt perisabile: carne, pește, ouă, legume și fructe proaspete, etc.
Pe aceeași temăPentru această perioadă sunt foarte recomandate leguminoasele care conțin proteine: fasole, mazăre, linte, năut, cereale uscate, orezul, etc.
Trebuie să acordăm o mare atenție cum le depozităm! De exemplu, de fiecare dată, după desfacerea oricărui produs ambalat: făină, zahăr orez, acesta trebuie reambalat ermetic, ferindu-le astfel de umezeală, dat ținând și dăunătorii la distanță!
Este foarte important ca atunci când stocăm să fie stocate porționat, pentru a evita risipa! De asemeni, atunci când preparăm, să preparăm cât mâncăm cu cei din jur!
Dacă totuși gătim mai mult decât mâncăm în ziua respectivă, nu trebuie să ne ferim de congelator. Important este modul de ambalare al alimentelor păstrate la congelator.
Pe aceeași temăAtenție mare și la cum se va face decongelarea! Aceasta se va face ținând alimentele în frigider, nu în chiuvetă, nu pe masă și nu în apă! Pâinea sau produsele congelate pot fi puse direct în cuptorul încins, la fel și fripturile deja gătite.
O mare atenție trebuie acordată alimentelor cumpărate, care trebuiesc bine spălate: fructele și legumele, sau la cele ambalate, decontaminat chiar și ambalajul.