Antena

Inventatori de tehnologie, dar nu numai, creează dispozitive pentru protejarea de coronavirus

În condiţiile în care pandemia de coronavirus cotinuă să se extindă la nivel mondial, inventatorii de tehnologie, dar nu numai, se reorientează rapid şi produc dispozitive inovatoare pentru protejarea oamenilor de infectare, cum ar fi deschiderea unei uşi fără ca aceasta să fie atinsă, transmite Reuters.

Publicat: Joi, 02 Aprilie 2020, 08:00 | Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2020, 11:21
În condiţiile în care pandemia de coronavirus cotinuă să se extindă la nivel mondial, inventatorii de tehnologie, dar nu numai, se reorientează rapid şi produc dispozitive inovatoare pentru protejarea oamenilor de infectare, cum ar fi deschiderea unei uşi fără ca aceasta să fie atinsă, transmite Reuters.

„Toată lumea trebuie să-şi folosească degetul mic sau să găsească o părticică de uşă pe care nu a atins-o nimeni”, a spus Steve Brooks, designerul şi proprietarul DDB, o companie care fabrică mobilă de birou. Aşa că acesta a produs un cârlig pentru a face acest lucru.

Aşa-numitul cârlig de igienă este suficient de mic pentru a intra în buzunar şi confecţionat dintr-un material non-poros, ceea ce îl face uşor de curăţat. Este unul dintre sutele de gadgeturi create în ultimele zile şi săptămâni de designeri, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului.

De la producătorii de mobilă până la dezvoltatorii de software pentru inteligenţa artificială, companii din întreaga lume adaptează produsele existente sau inventează altele noi pentru a ajuta la combaterea pandemiei sau pentru a uşura viaţa celor care lucrează de acasă, în spitale sau care sunt blocaţi în carantină.

Creşterea inovaţiilor de acest tip survine în momentul în care companii de la Ford şi Airbus şi până la gigantul produselor de lux LVMH se reorientează pentru a produce echipamente de importanţă majoră, precum dispozitivele pentru dezinfectarea mâinilor, ventilatoarele medicale şi măştile de protecţie.

În trecut, depindea de companii mari ca acestea, să proiecteze şi să producă rapid produse.
În prezent însă, diferenţa uriaşă este dată de imprimarea 3D şi software-urile de înaltă tehnologie care permit ca dispozitivele să poată fi produse mai rapid decât oricând de către companii mari şi mici.
”În mod sigur există o mulţime de oameni cu resurse 3D foarte dispuşi să ajute”, a spus MacKenzie Brown, fondatorul companiei de design de produse CAD Crowd din California.

În urmă cu două săptămâni, compania sa a lansat un concurs pe parcursul unei luni pentru crearea de dispozitive practice pentru protejarea de coronavirus.

În urma iniţiativei, au apărut deja 65 de propuneri, incluzând un pulverizator dezinfectant montat pe încheietura mâinii, mănuşi pentru apăsarea butoanelor şi un dispozitiv care permite deschiderea uşii maşinii fără a atinge mânerul.

Deoarece pandemia îi face pe oameni mult mai conştienţi de igienă, unele dintre aceste produse vor fi utile şi după depăşirea crizei actuale.

În Seattle, fraţii Joseph şi Matthew Toles şi prietenul lor, Justin Ith, care deţin o companie nouă, numită Slightly Robot, au dezvoltat o brăţară care ajută la renunţarea la obiceiuri precum ciupirea compulsivă a pielii, muşcarea unghiilor şi tragerea părului.

Când oraşul lor de origine a raportat luna trecută primele victime provocate de virus, ei au adaptat designul pentru a crea o nouă brăţară inteligentă, numită Immutouch, care vibrează când mâna purtătorului se apropie de faţă acestuia.

„Aveam algoritmul, aveam software-ul şi hardware-ul. Am reconfigurat-o pentru atingerea feţei ”, a spus Matthew Toles într-un interviu. „Am creat 350 de dispozitive şi un site într-o săptămână, iar acum depinde cât de repede le putem oferi.”

Între timp, compania românească de software robotizat UiPath a găsit o modalitate prin care asistenţii medicali de la Spitalul Universitar Mater Misericordiae din capitala irlandeză Dublin să înregistreze automat rezultatele testelor de virus.

Recomandari A1

Scylla, o companie de inteligenţă artificială din SUA, care produce sisteme de detectare a armelor pentru şcoli şi cazinouri, şi-a reorientat atenţia asupra virusului atunci când China, epicentrul original al epidemiei, a raportat primele cazuri în urmă cu trei luni.

Compania şi-a folosit software-ul de analiză cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a măsura temperatura frunţii unei persoane, trimiţând o alertă dacă detectează febră. Preluând imagini de la o cameră termică, software-ul poate fi utilizat în clădiri publice, cum ar fi spitale şi aeroporturi, şi birouri corporative, a declarat directorul tehnologic Ara Ghazaryan.

Guvernul unei ţări sud-americane a plasat o comandă pentru 5.000 de licenţe pentru sistemul Scylla, destinate clădirilor publice şi sistemului de transport, a spus Ghazaryan, refuzând să spună numele ţării.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
inventatori de tehnologie creeaza dispozitive protejare coronavirus covid-19
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Primele episoade din noul serial românesc Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN sunt în AntenaPLAY. Descoperă o poveste unică de viață, despre o tânără care îşi caută drumul într-o lume plină de secrete.
Stirile zilei ANIMAȚIE. Un dezastru de proporții se îndreptă spre România, pe mare. Pe țărmul din Ucraina au găsit mii de păsări moarte și delfini eșuați
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Mantra potrivită pentru fiecare zodie în 2025. Mesaje care te inspiră să îți găsești echilibrul Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Posibilă explicație pentru absența lui Călin Georgescu de la protestul organizat chiar de el: „Orice, numai... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Beef Wellington. Rețeta clasică de care ai nevoie pentru o masă sofisticată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 11 ianuarie 2025. Leii se bucură de reușitele lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 13-19 ianuarie 2025. Taurii ar putea fi promovați. Leii au noi posibilități de afaceri.... Jurnalul
Cristina Cioran, mărturisiri emoționante înainte de nașterea celui de-al doilea copil: Am insomnii și temeri... Kudika
Ce apă se pune în fierul de călcat, de fapt. Astfel, hainele nu se vor șifona atunci când le vei netezi Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
Un român dezvăluie cât costă o chirie pentru un apartament lângă plajă, în Spania. "Priviţi aici ce preţuri... Observator
Sindromul de ochi uscat iarna: care sunt cauzele și cum îl poți trata în anotimpul rece MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Casa lui Mel Gibson din Malibu, MISTUITĂ de flăcări! „Când am ajuns acasă, desigur... Nu mai era nimic!” Gandul
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică CanCan
Cum să fii un tată prezent: sfaturi pentru a construi o relație puternică cu copiii DeParinti
Un angajat al hotelului Casa Sur a fost acuzat că i-a vândut droguri lui Liam Payne înainte de decesul acestuia.... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor Hello Taste