Cafeaua te poate ajuta să ai o siluetă de vis! Ce se întâmplă în organism dacă o consumi atunci când eşti la dietă
De cele mai multe ori, menținerea greutății după o dietă este cea mai complicată parte a întregului proces de slăbire. Un nou studiu pune în evidență rolul cafelei în ceea ce priveşte păstrarea siluetei.
Publicat: Luni, 30 Noiembrie 2015, 11:45 | Actualizat: Marti, 15 Iunie 2021, 14:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De cele mai multe ori, menținerea greutății după o dietă este cea mai complicată parte a întregului proces de slăbire. Un nou studiu pune în evidență rolul cafelei în ceea ce priveşte păstrarea siluetei.
Cei care au ținut un regim știu cât de dificilă este lupta cu kilogramele, dar mai ales cât e de greu să păstrezi greutatea obținută în timpul dietei după încheierea sa.
Modificarea obiceiurilor alimentare pe timp îndelungat este cheia succesului, iar un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua o modalitate pentru menținerea greutății la care se ajunge după un regim.
Pentru studiul desfășurat de o echipă de la Școala de Medicină din Hanovra au fost recrutate 494 de oameni, bărbați și femei, toate aceste persoane ținând o dietă. Au fost examinate obiceiurile lor alimentare înainte, în timpul și după pierderea în greutate.
Oamenii de știință au observat că persoanele care au reușit cel mai bine să își mențină greutatea după un regim au băut regulat cafea, câte două-patru cești pe zi. Cei care au consumat această băutură au avut un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut decât cei care s-au ferit de licoarea neagră.
Este prima oară că este identificat în mod clar rolul cafelei în menținerea greutății după o dietă, dar specialiştii trag un semnal de alarmă. O cantitate prea mare poate fi dăunătoare pentru sănătate, cercetătorii recomandând să nu se depășească patru cești mici pe zi.