Metoda Feynman - Cum să înveți rapid și ușor
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria ne poate da bătăi de cap. Ca să putem învăța cât mai repede și ușor, dar să și reținem informația, există o soluție veche.
Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 14:33 | Actualizat: Marti, 09 Februarie 2021, 13:13- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria ne poate da bătăi de cap. Ca să putem învăța cât mai repede și ușor, dar să și reținem informația, există o soluție veche.
Richard Feynman, fizician și laureat al premiului Nobel, a introdus metoda ce-i poartă numele. Metoda Feynman își propune să faciliteze procesul de învățare și procesare a informațiilor noi.
Prin intermediul acestei teorii, fizicianul a intenționat să elimine confuzia pe care o fac oamenii atunci când au impresia că știu un lucru, dar, de fapt, nu cunosc complexitatea lui. Ca atunci când cineva îți spune numele unui zeu, fără alte specificații. Nu vei cunoaște nici semnificația numelui, nici puterile cu care ar fi fost înzestrat, nici luptele pe care le-a dus.
Acest lucru nu va mai fi o problemă de acum înainte. De astăzi, poți pune în aplicare metoda inovatoare de studiu, cu ajutorul a 3 pași simpli.
Oferă unui copil rolul de receptor
Nu ai nevoie decât de o foaie de hârtie și de multă imaginație. Pe acea foaie vei nota modul în care ai prezenta subiectul pe care vrei să îl aprofundezi, unui copil de 8 ani. În felul acesta, vei exersa o metodă simplă de exprimare, dar care te va provoca prin efortul de a-l face pe micul ascultător să priceapă.
Acceptă lacunele
Pentru a corecta lacunele, este nevoie întâi de toate să le accepți. În cazul în care primul pas nu a fost total eficient, identifică golurile rămase și exersează până când reușești. Revino de fiecare dată asupra problemelor întâmpinate.
Organizează și simplifică
Dacă ai trecut de primele faze, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Ai ajuns în punctul în care stăpânești subiectul și îl poți relata pe înțelesul unui copil. Încearcă să citești cu voce tare, pentru că în felul acesta îți va fi mult mai ușor să identifici unele erori.
Pasul numărul 4 este unul opțional. Pentru a te pune și mai mult la încercare, vorbește despre subiectul tău cu cineva din familie sau un prieten. Dacă vei avea ezitări, atunci mai ai încă de studiat.