Antena

Tichete de vacanță 2019. Cum poți folosi tichetele pentru a merge în pelerinaj

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019, 11:01 | Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019, 11:53
Galerie de imagini
Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Vara e vremea concediilor și mulți români primesc de la angajatorii lor tichete de vacanță. Mulți dintre ei doresc să folosească aceste tichete pentru a merge în pelerinaje, pentru a se ruga și a se apropia mai mult de Dumnezeu, aflând și învățând mai multe din viețile sfinților.

Despre tichete de vacanță 2019

Un tichet de vacanță poate fi utilizat doar în hotelurile şi pensiunile din România. Acoperă cazarea, masa şi transportul cu avionul sau cu autocarul pe curse interne, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare (ex. plimbare cu bărcuţa în Delta Dunării), atâta vreme cât sunt incluse în pachetul turistic achiziţionat iniţial.

Totodată, cu acest tichet de vacanţă nu pot fi cumpărate bilete de avion sau de autocar în afara ţării, asigurări şi cazare în unităţi fără clasificare turistică. Tichetele nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi comercializate. Legea prevede sancţiuni drastice pentru cei care le vând.

Ce presupune un pelerinaj

Pelerin poate şi trebuie să fie orice creştin care caută adevărul lui Dumnezeu; el caută un spaţiu sacru în care ar descoperi într-un mod mai vădit prezenţa lui Dumnezeu. Scopul pelerinajului trebuie să devină îmbogăţirea vieţii spirituale a creştinului, schimbarea sinceră şi profundă a propriei vieţi şi îmbunătăţirea relaţiei dintre om şi Dumnezeu şi între toţi creştinii.

Principalele motive ale pelerinajului sunt: dorinţa mare a pelerinilor de a se atinge de locurile sfinte sau moaştele sfinţilor, ca astfel să-şi intensifice credinţa şi iubirea pentru Dumnezeu; intensificarea rugăciunii şi a vieţii spirituale în general; dorinţa de a mulţumi lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El; dorinţa puternică de a primi ajutorul lui Dumnezeu spre a realiza o lucrare importantă sau a primi vindecarea de o boală fizică sau psihică.” Multe dintre agențiile de turism și organizatorii de pelerinaje din România, acceptă tichete de vacanță.

Iată cum poți folosi tichetele de vacanță pentru a merge în pelerinaje. Acestea sunt câteva propuneri de pelerinaje făcute de Patriarhia Română. Cei care doresc își doresc, pot găsi o mulțime de alte variante și prețuri pentru pelerinaje.

Tichete de vacanță 2019 – Pelerinaje

Pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca

Pelerinajul este de 2 zile și o noapte, cu plecare din Dealul Mitropoliei, la ora 06:45. Programul pelerinajului se desfășoară după cum urmează:

Recomandari A1

Ziua 1: (470 km) București – Ploiești – Mănăstirea Caraiman din Bușteni (ctitoria părintelui Gherontie Puiu) – Mănăstirea Sfânta Treime din Bușteni (în Bușteni se află Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni) – Râșnov – Făgăraș – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Sibiu – Sebeș – Orăștie – cazare Deva / Hunedoara

Ziua 2:(480 km) Mic dejun – Mănăstirea Prislop(mormântul Părintelui Arsenie Boca) – Simeria – Orăștie – Sebeș – Sibiu – Mănăstirea Cozia – Pitești – București

Prețul este de 235 lei/ persoană în camera dublă, pentru un grup de minimum 40 de persoane.

Pelerinaj la Mănăstirile din Dobrogea

Data de plecare este 24 august, iar prețul este de 390 lei/ persoană. Iată programul pelerinajului.

Ziua 1 : București – Constanța (se poate vizita Delfinariu, plimbare pe faleză din Constanța) – Mănăstirea și Peștera Sf Ioan CASIAN - TULCEA. Cazare Hotel Europolis 3* sau similar.

Ziua 2 : TULCEA (mic dejun). La ora 10.00 - Croazieră în Delta Superioară (3 ore) + Prânz pescăresc. Mănăstirea Saon - București .

Prețul include: transport autocar clasificat pentru curse internaționale; 1 noapte cazare în cameră de 2 și 3 locuri + mic dejun – Tulcea/ Hotel Europolis 3*; Croaziera în Delta Superioară (3 ore) ; Prânz pescăresc (borț de pește, saramură de crap cu mămăliguță, chec cu cacao și stafide, apa); însoțitor de grup.

Prețul nu include: intrările la alte obiective turistice .

Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, în funcție de anumite condiții speciale.

Ora întâlnirii: 06:50 / Ora plecării: 07:00 // Locul plecării: Gara de Nord – vis a vis de Coloane

Ora plecării: 07:15 // Locul plecării: Nitu Vasile.

Pelerinaj – Circuitul Nordul Moldovei și Valea Bistriței

Prețul pelerinajului este de 405 lei/ persoană.

Ziua 1: București - Urziceni - Buzău - Focșani - Bacău - Piatra Neamț - Tg. Neamț – GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Humulești - Casa Memoriala “Ion Creanga”; Mănăstirea Humor.

Ziua 2: Gura Humorului – Marginea - Putna - Sucevița – Moldovița – Gura Humorului - Voroneț– GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Mărginea - Atelierul de ceramică; Mănăstirea Putna; Mănăstirea Sucevița; Mănăstirea Moldovița; Mănăstirea Voroneț.

Ziua 3: Gura Humorului – Târgu Neamț - Valea Bistriței - Bicaz - Gheorghieni - Brașov - Ploiești – București.

Se vizitează : Bicaz - Barajul, Cheile Bicazului; Lacul Roșu; Mănăstirea Izvorul Mureșului.

Tariful include:

Tariful nu include:

Notă:

Pelerinaj în Bucovina și Ardeal

Pelerinajul durează 4 nopți și 5 zile și pornește de la prețul de 720 lei.

ZIUA 1: (520 km) București – Mănăstirea Sinaia (În curtea vechi mănăstiri se găsește cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru al României în perioada Primului Război Mondial, și care a avut un rol important în realizarea Unirii de la 1918) – Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Mănăstirea Izvoru Mureșului –Gheorgheni – Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 2: (330 km) Mic dejun – Mănăstirea Petru Vodă – Mănăstirea Neamț – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 3: (260 km) Mic dejun – Mănăstirea Voroneț (mormântul Sf. Cuv. Daniil Sihastrul) – Salina Cacica (conform cercetărilor arheologice, atât folosirea izvoarelor cu apă sărată în starea lor naturală, cât şi pentru producerea sării recristalizate prin fierbere au o vechime milenară. Pe baza acestui material arheologic s-a atestat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa, datată din mileniul 5 î.Hr) – Ceramica Neagra de Marginea (în Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Olăritul a apărut ca o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora) – Mănăstirea Sucevița (ctitorită de către familia Movila, sfârșitul sec. al XVI – lea; închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 4: (350 km) Mic dejun – Mănăstirea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța – Bistrița – Dej – Man. Nicula – Cluj-Napoca – Salina Turda (exploatarea sării în epoca romană este probabilă, însă dovezile certe privind această activitate lipsesc; nu este exclus ca marile exploatări medievale şi moderne (până în prima treime a secolului XX) ca şi prăbuşirile bolţilor în vechile ocne, urmate de apariţia lacurilor sărate să fi distrus urmele exploatărilor antice (galerii, puţuri, unelte,etc; exceptând perioada dacică şi cea a ocupaţiei romane, perioade pentru care nu există încă dovezi care să ateste existența unor exploatări de sare la Turda, considerăm că începuturile mineritului în sare, în sensul în care acest concept este definit în prezent, se situează în timp la nivelul secolelor XI – XIII) – cazare Alba Iulia / Sibiu

ZIUA 5: (490 km) Mic dejun – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Brașov – Mănăstirea Cheia – Mănăstirea Suzana – București

Citește și :

Tichete de vacanță 2019. Bugetarii primesc o veste importantă despre vouchere pe care le iau an de an

Sursă foto : pexels.com

Whatsapp LinkedIn
tichete de vacanta 2019 tichete de vacanta pelerinaj pelerinaj prislop pelerinaje 2019
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 24.6%, Elena Lasconi - 18.2%, Călin Georgescu - 16.5%, George Simion - 14%, Nicolae Ciucă - 13%, Mircea Geoană - 5.4%
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate exit-poll referendum în Bucureşti. Cum au votat românii la fiecare din cele trei întrebări Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste