Antena

Tichete de vacanță 2019. Cum poți folosi tichetele pentru a merge în pelerinaj

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019, 11:01 | Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019, 11:53
Galerie de imagini
Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Vara e vremea concediilor și mulți români primesc de la angajatorii lor tichete de vacanță. Mulți dintre ei doresc să folosească aceste tichete pentru a merge în pelerinaje, pentru a se ruga și a se apropia mai mult de Dumnezeu, aflând și învățând mai multe din viețile sfinților.

Despre tichete de vacanță 2019

Un tichet de vacanță poate fi utilizat doar în hotelurile şi pensiunile din România. Acoperă cazarea, masa şi transportul cu avionul sau cu autocarul pe curse interne, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare (ex. plimbare cu bărcuţa în Delta Dunării), atâta vreme cât sunt incluse în pachetul turistic achiziţionat iniţial.

Totodată, cu acest tichet de vacanţă nu pot fi cumpărate bilete de avion sau de autocar în afara ţării, asigurări şi cazare în unităţi fără clasificare turistică. Tichetele nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi comercializate. Legea prevede sancţiuni drastice pentru cei care le vând.

Ce presupune un pelerinaj

Pelerin poate şi trebuie să fie orice creştin care caută adevărul lui Dumnezeu; el caută un spaţiu sacru în care ar descoperi într-un mod mai vădit prezenţa lui Dumnezeu. Scopul pelerinajului trebuie să devină îmbogăţirea vieţii spirituale a creştinului, schimbarea sinceră şi profundă a propriei vieţi şi îmbunătăţirea relaţiei dintre om şi Dumnezeu şi între toţi creştinii.

Principalele motive ale pelerinajului sunt: dorinţa mare a pelerinilor de a se atinge de locurile sfinte sau moaştele sfinţilor, ca astfel să-şi intensifice credinţa şi iubirea pentru Dumnezeu; intensificarea rugăciunii şi a vieţii spirituale în general; dorinţa de a mulţumi lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El; dorinţa puternică de a primi ajutorul lui Dumnezeu spre a realiza o lucrare importantă sau a primi vindecarea de o boală fizică sau psihică.” Multe dintre agențiile de turism și organizatorii de pelerinaje din România, acceptă tichete de vacanță.

Iată cum poți folosi tichetele de vacanță pentru a merge în pelerinaje. Acestea sunt câteva propuneri de pelerinaje făcute de Patriarhia Română. Cei care doresc își doresc, pot găsi o mulțime de alte variante și prețuri pentru pelerinaje.

Tichete de vacanță 2019 – Pelerinaje

Pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca

Pelerinajul este de 2 zile și o noapte, cu plecare din Dealul Mitropoliei, la ora 06:45. Programul pelerinajului se desfășoară după cum urmează:

Recomandari A1

Ziua 1: (470 km) București – Ploiești – Mănăstirea Caraiman din Bușteni (ctitoria părintelui Gherontie Puiu) – Mănăstirea Sfânta Treime din Bușteni (în Bușteni se află Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni) – Râșnov – Făgăraș – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Sibiu – Sebeș – Orăștie – cazare Deva / Hunedoara

Ziua 2:(480 km) Mic dejun – Mănăstirea Prislop(mormântul Părintelui Arsenie Boca) – Simeria – Orăștie – Sebeș – Sibiu – Mănăstirea Cozia – Pitești – București

Prețul este de 235 lei/ persoană în camera dublă, pentru un grup de minimum 40 de persoane.

Pelerinaj la Mănăstirile din Dobrogea

Data de plecare este 24 august, iar prețul este de 390 lei/ persoană. Iată programul pelerinajului.

Ziua 1 : București – Constanța (se poate vizita Delfinariu, plimbare pe faleză din Constanța) – Mănăstirea și Peștera Sf Ioan CASIAN - TULCEA. Cazare Hotel Europolis 3* sau similar.

Ziua 2 : TULCEA (mic dejun). La ora 10.00 - Croazieră în Delta Superioară (3 ore) + Prânz pescăresc. Mănăstirea Saon - București .

Prețul include: transport autocar clasificat pentru curse internaționale; 1 noapte cazare în cameră de 2 și 3 locuri + mic dejun – Tulcea/ Hotel Europolis 3*; Croaziera în Delta Superioară (3 ore) ; Prânz pescăresc (borț de pește, saramură de crap cu mămăliguță, chec cu cacao și stafide, apa); însoțitor de grup.

Prețul nu include: intrările la alte obiective turistice .

Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, în funcție de anumite condiții speciale.

Ora întâlnirii: 06:50 / Ora plecării: 07:00 // Locul plecării: Gara de Nord – vis a vis de Coloane

Ora plecării: 07:15 // Locul plecării: Nitu Vasile.

Pelerinaj – Circuitul Nordul Moldovei și Valea Bistriței

Prețul pelerinajului este de 405 lei/ persoană.

Ziua 1: București - Urziceni - Buzău - Focșani - Bacău - Piatra Neamț - Tg. Neamț – GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Humulești - Casa Memoriala “Ion Creanga”; Mănăstirea Humor.

Ziua 2: Gura Humorului – Marginea - Putna - Sucevița – Moldovița – Gura Humorului - Voroneț– GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Mărginea - Atelierul de ceramică; Mănăstirea Putna; Mănăstirea Sucevița; Mănăstirea Moldovița; Mănăstirea Voroneț.

Ziua 3: Gura Humorului – Târgu Neamț - Valea Bistriței - Bicaz - Gheorghieni - Brașov - Ploiești – București.

Se vizitează : Bicaz - Barajul, Cheile Bicazului; Lacul Roșu; Mănăstirea Izvorul Mureșului.

Tariful include:

Tariful nu include:

Notă:

Pelerinaj în Bucovina și Ardeal

Pelerinajul durează 4 nopți și 5 zile și pornește de la prețul de 720 lei.

ZIUA 1: (520 km) București – Mănăstirea Sinaia (În curtea vechi mănăstiri se găsește cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru al României în perioada Primului Război Mondial, și care a avut un rol important în realizarea Unirii de la 1918) – Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Mănăstirea Izvoru Mureșului –Gheorgheni – Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 2: (330 km) Mic dejun – Mănăstirea Petru Vodă – Mănăstirea Neamț – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 3: (260 km) Mic dejun – Mănăstirea Voroneț (mormântul Sf. Cuv. Daniil Sihastrul) – Salina Cacica (conform cercetărilor arheologice, atât folosirea izvoarelor cu apă sărată în starea lor naturală, cât şi pentru producerea sării recristalizate prin fierbere au o vechime milenară. Pe baza acestui material arheologic s-a atestat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa, datată din mileniul 5 î.Hr) – Ceramica Neagra de Marginea (în Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Olăritul a apărut ca o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora) – Mănăstirea Sucevița (ctitorită de către familia Movila, sfârșitul sec. al XVI – lea; închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 4: (350 km) Mic dejun – Mănăstirea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța – Bistrița – Dej – Man. Nicula – Cluj-Napoca – Salina Turda (exploatarea sării în epoca romană este probabilă, însă dovezile certe privind această activitate lipsesc; nu este exclus ca marile exploatări medievale şi moderne (până în prima treime a secolului XX) ca şi prăbuşirile bolţilor în vechile ocne, urmate de apariţia lacurilor sărate să fi distrus urmele exploatărilor antice (galerii, puţuri, unelte,etc; exceptând perioada dacică şi cea a ocupaţiei romane, perioade pentru care nu există încă dovezi care să ateste existența unor exploatări de sare la Turda, considerăm că începuturile mineritului în sare, în sensul în care acest concept este definit în prezent, se situează în timp la nivelul secolelor XI – XIII) – cazare Alba Iulia / Sibiu

ZIUA 5: (490 km) Mic dejun – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Brașov – Mănăstirea Cheia – Mănăstirea Suzana – București

Citește și :

Tichete de vacanță 2019. Bugetarii primesc o veste importantă despre vouchere pe care le iau an de an

Sursă foto : pexels.com

Whatsapp LinkedIn
tichete de vacanta 2019 tichete de vacanta pelerinaj pelerinaj prislop pelerinaje 2019
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei "Avea viteză, peste 200". Doi oameni ucişi într-o fracţiune de secundă, de o maşină primită cadou la majorat. Filmul tragediei din Dolj
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au pantofii sport o gaură în plus. Puțini știu ce poți face cu ea, de fapt useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste