Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară
Vara este perioada vacanțelor si a relaxării, în familie sau alături de prieteni. Cele mai potrivite locuri de vizita în Romănia, pentru a-ți petrecere vacanța în 2020.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020, 23:50 | Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020, 23:51Cimitirul Vesel, un cimitir-muzeu unic în lume
Cimitirul Vesel din Săpânța, județul Maramureș, este renumit în lume pentru unicitatea lui. Localitatea este așezată pe malurile Tisei, la granița cu Ucraina și este atestată documentar din anul 1373.
Cimitirul Vesel datează din anul 1935 și constituie opera artistului, sculptorului, pictorului și poetului popular Ioan Stan Pătraș.
Opera sa a fost continuată de ucenicul artistului, Dumitru Pop. Acest muzeu în aer liber are opt sute de monumente de artă populară. Unicitatea lui este dată de faptul că pe fiecare cruce vopsită în albastru este scris un epitaf în versuri, ce descrie viața și ocupația celui ce zace sub cruce.
Cum vor putea românii să călătorească în Grecia, Bulgaria și Turcia, vara aceasta
Maramureșul, un loc de poveste
Maramureșul este renumit ca fiind un loc de poveste și binecuvântat, unde natura este de o frumusețe rară, iar tradiția este încă păstrată și respectată cu sfințenie de localnici.
În multe locuri din Maramureș tradițiile moștenite de la strămoși sunt încă bine conservate și sunt transmise în continuare din generație în generație, ca o zestre prețioasă.
Pentru iubitorii de artă populară, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare vă așteaptă cu un adevărat tezaur al creației populare. Muzeul în aer liber, ce se întinde pe o suprafașă de 12 ha, cuprinde gospodării din toate cele patru zone etnografice ale Maramureșului
Castelul Peleș, o perlă arhitecturală
Castelul Peleș este considerat reședință de vară a regilor României, deoarece familia regală petrecea aici destul de multă vreme, de obicei din mai până în noiembrie.
A fost construit între anii 1873 și 1914. Regele Carol I, în urma unei vizite făcute pe Valea Prahovei în zona unde este acum Sinaia, fermecat de frumusețea acelor locuri, hotărăște să construiască un castel în Piatra Arsă. Se spune că au fost cheltuiți mai mult de 16 milioane de lei-aur, între 1875 și 1914. Banii erau din bugetul personal ai Regelui Carol I, care și-a vândut o moșie din Germania pentru a putea plăti costurile terenului și a ridicării edificiului. Astfel, evitând să folosească bani din lista civilă, domeniul nu a făcut niciodată parte din Domeniile Coroanei, care erau proprietăți ale statului doar puse la dispoziția suveranului.
Lacul Bicaz
Lacul Bicaz, așa cum este cunoscut publicului larg, se numește, de fapt, Lacul Izvorul Muntelui. Se află în județul Neamț și este situat pe râul Bistrița, în amonte de oraşul Bicaz. Este un lac de acumulare format cu ajutorul barajului Bicaz, în anul 1960, și cel mai mare lac artificial făcut pe râurile din țara noastră.
Lacul Bicaz face parte dintr-o zonă foarte frumoasă a țării noastre, cu peisaje mirifice, rezervații naturale, cu relief ofertant şi locuri unice. Alături de alte zone din țară, renumite pentru frumusețea şi spectaculozitatea lor, şi aceasta constituie un punct de atracție turistică foarte căutat, atât de către turiştii români, cât şi de cei stăini.
Cascada Bigăr
Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, situată la 12 km de localitatea Bozovici. Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușița.
Turiştii fug de virus şi de vreme în Bulgaria şi Grecia
Este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume, alături de altele renumite din Statele Unite ale Americii, Australia sau Asia.