Neatza de weekend 2023. Ce înseamnă sensibilitatea dentară și cum putem să o prevenim. Recomandările unui specialist
Cu toții ne-am confruntat de-a lungul timpului cu sensibilitatea dentară, mai precis cu anumite dureri bruște, ascuțite care au survenit în urma impactului cu alimente sau băuturi reci. Iată care sunt recomandările specialistului Simona Dragomir cu privire la acest aspect.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 28 August 2023, 17:37 | Actualizat: Luni, 28 August 2023, 17:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată că putem afla care sunt proprietățile pastei de dinți Sensodyne, concepută să protejeze împotriva sensibilității dentare. Simona Dragomir, specialist dentar, ne explică ce înseamnă această durere provocată de sensibilitatea dentară, dar și cum o putem preveni.
Ce este sensibilitatea dentară
„Este o afecțiune comună și deseori insuficient diagnosticată. Sensibilitatea dentară este descrisă ca o durere bruscă, acută, durere care nu poate fi asociată cu altă formă de patologie dentară. Din cauza durerii, calitatea vieții persoanelor cu sensibilitate dentară are de suferit. Asta, în condițiile în care sensibilitatea dentară poate fi gestionată, tratată, însă mulți evită să discute despre această afecțiune cu medicul stomatolog”, ne spune ea.
Pe aceeași temăCare sunt primele simptome ale sensibilității dentare?
„Cu toții cred că am experimentat cel puțin o dată o durere scurtă, ascuțită, în timp ce consumam diverse alimente sau băuturi. Această durere reprezintă, de fapt, reacția dentinei la stimuli externi. Dentina se află sub smalț și gingii”, mai explică Simona Dragomir.
Care sunt factorii declanșatori ai sensibilității dentare?
„Expunerea canaliculelor dentare permite fluideor din interiorul acestora să circule. E un fenomen declanșat de stimuli externi, cum ar fi: alimentele reci sau fierbinți. De cele mai multe ori și aerul rece inhalat poate duce la sensibilitate dentară. Alimente și băuturi care conțin zahăr, periajul dentar. Eu, de exemplu, resimt această sensibilitate dentară vara din cauza aerului condiționat de la mașină”, spune specialistul la Neatza de weekend.
Pe aceeași temăCum putem preveni sensibilitatea dentară?
Însă ceea ce nu știm noi este că putem face anumite lucruri pentru a preveni această afecțiune să devină o problemă reală în viața noastră. Iată ce ne spune specialistul:
„Prevenția împotriva sensibilității dentare nu ar trebui să presupună evitarea anumitor alimente sau băuturi, ci o bună igienă orală. Ce înseamnă acest lucru? Periajul dentar să fie făcut corect și de două ori pe zi, plus folosirea unor produse specializate pentru sensibilitate dentară, pastă de dinți alături de o apă de gură. Cred că aceasta poate fi formula câștigătoare împotriva sensibilității dentare”, explică Simona Dragomir. De asemenea, se încurajează și vizitele la medicul stomatolog.
De ce ați recomanda pasta de dinți Sensodyne?
Iată care sunt proprietățile pe care pasta de dinți Sensodyne le are și de ce ar trebui să o folosim regulat:
„Pasta de dinți Sensodyne Rapid Relief este special concepută pentru a ajuta la ameliorarea durerii cauzate de sensibilitatea dentară. De asemenea, oferă și alte beneficii precum protecție împotriva sensibilității dentare, respirație proaspătă, protecție de lungă durată și asta dacă o utlilizăm zilnic și ne spălăm pe dinți de două ori pe zi”, ne mai spune specialistul.