Antena

Rezerva Federală a anunţat un program de 2.300 de miliarde de dolari pentru susţinerea guvernelor locale şi a firmelor mici şi mijlocii

Rezerva Federală (Fed) americană a anunţat joi un plan larg, de 2.300 de miliarde de dolari, pentru a sprijini guvernele locale şi întreprinderile mici şi mijlocii, cel mai recent dintr-o serie de programe menite să susţină economia SUA în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 06:00 | Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 10:23
Rezerva Federală (Fed) americană a anunţat joi un plan larg, de 2.300 de miliarde de dolari, pentru a sprijini guvernele locale şi întreprinderile mici şi mijlocii, cel mai recent dintr-o serie de programe menite să susţină economia SUA în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Fed a arătat că băncile vor oferi împrumuturi pe patru ani companiilor cu până la 10.000 de angajaţi şi împrumuturi directe autorităţilor statelor, comitatelor şi celor mai populate oraşe, pentru a depăşi criza.

Acesta ar putea fi cel mai inovator program al Fed pentru combaterea prăbuşirii economice provocate de pandemie, care a făcut ca 16,8 milioane de americani să solicite indemnizaţii pentru şomaj în doar trei săptămâni, în timp ce un număr încă necomunicat de companii au fost nevoite să îşi înceteze activităţile din cauza măsurilor de distanţare socială.

Pe măsură ce pandemia a avansat, Fed nu a mai ţinut cont de reticenţele legate de inflaţie, factorii politici şi alte riscuri şi a acordat secevenţial sprijin pentru diferite sectoare economice.

Joi, Fed a anunţat măsuri de susţinere a firmelor mici şi mijlocii, administraţii locale şi corporaţii, care vor beneficia de finanţare ieftină.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că criza fără precedent a determina banca centrală să meargă dincolo de politica obişnuită de asigurare a lichidităţilor şi stabilităţii pieţelor, pentru a ajuta Statele Unite să deţină spaţiul economic şi financiar necesar pentru a rezolva criza de sănătate gravă.

Powell a mai spus că redeschiderea economiei nu trebuie să fie grăbită. El a avertizat faţă de orice ”început fals”, spunând că Fed şi oficialii aleşi ar trebui să se concntreze pe menţinerea integrităţii financiare a oamenilor.

„Oamenii fac sacrificii pentru binele comun”, a spus Powell în remarci transmise pe internet prin intermediul Brookings Institution.

”Nu ei au provocat acest lucru. Acesta este rolul marii puteri fiscale a Statelor Unite, de a-i proteja pe aceşti oameni de greutăţile cu care se confruntă", a mai afirmat şeful băncii centrale.

Programul prevede alocarea a până la 500 de miliarde de dolari guvernelor locale, care sunt atât în prima linie pentru combaterea pandemiei cât şi în situaţia de prăbuşire a veniturilor din taxe, pe fondul creşterii şomajului şi închiderii companiilor provocate de măsurile de distanţare socială.

Fed va cumpăra direct obligaţiuni municipale, pe termen de până la doi ani. Asistenţa acordată de Fed va fi disponibilă statelor, Districtului Columbia, comitatelor cu peste 2 milioane de locuitori şi oraşelor cu peste 1 milion de locuitori.

Noua facilitate va folosi băncile pentru a acorda împrumuturi de până la 600 de miliarde de dolari pentru firmele care valorează cel puţin 1 milion de dolari, care au până la 10.000 de angajaţi sau venituri de sub 2,5 miliarde de dolari.

”Fed a scris istorie astăzi prin deschiderea cuferelor sale companiilor mici şi mijlocii care sunt baza economiei americane”, a spus Joe Brusuelas, economist la firma de consultanţă RSM care se axează pe companiile mijlocii.

Recomandari A1

Legea care stă la baza programului de salvare autorizează acordarea de împrumuturi directe de către Trezorerie către unele companii mari şi 350 de miliarde de dolari pentru companii care au sub 500 de angajaţi. Ratele noilor împrumuturi vor fi suspendate timp de un an. Băncile vor păstra o parte de cel puţin 5% la fiecare împrumut.

Firmele care obţin împrumuturi trebuie să se angajeze să facă eforturi rezonabile pentru a păstra forţa de muncă şi nu le pot folosi pentru refinanţarea datoriilor existente. De asemenea, trebuie să respecte limitele pentru dividende şi compensaţii, stabilite pentru companiile mari.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
rezerva federală program 2.300 miliarde dolari sustinerea guvernelor locale firme mici si mijlocii sua
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Maria, Regina României e producția bazată pe fapte reale, cu Roxana Lupu în rolul principal. Urmărește filmul istoric românesc disponibil în AntenaPLAY.
Stirile zilei ANIMAŢIE. Florin Piersic se pregăteşte de o nouă operaţie importantă. Primul mesaj transmis de pe patul de spital
Video recomandate
Video
Citește și
Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente Catine.ro
Schimbările prin care a trecut Ninel Conde de-a lungul timpului. Astăzi este de nerecunoscut Happy Channel
Liniște, vin alegerile! Europarlamentarele, abandonate. Localele captează atenția, dar în surdină Libertatea.ro
Ce fac autoritățile pentru a aduce tezaurul României acasă. Avocat: ”Până la termene limită,... Ziare.com
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu... AntenaSport
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități mai fac parte din topul... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre noul Mesia: „În 2033 vom intra în așa zisă lume a iluminării, va fi portal... BZI
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios HelloTaste.ro
Supermarketul din România care îţi dă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Data până la... Antena3.ro
Primul iPhone pliabil ar ajunge pe piață anul viitor. Ce ecran inedit ar avea smartphone-ul Apple useit
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Ce are Terra în comun cu Marte? Cercetătorii au găsit roci bogate în oxigen care indică multe asemănări Wall-Street
Iulia Vântur, despărțită de Salman Khan în ziua de Paște! Cum a petrecut vedeta Kudika
Cu ce să stropești trandafirii plini de afide. Amestecul care face minuni cu florile tale, e bun și la mușcate Playtech
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă Redactia.ro
Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub... Observator
6 fructe uscate bogate în proteine. Cum îți pot completa dieta MediCOOL
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică HelloTaste
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini wow și... ProSport
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva... Gandul
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în premieră pentru CANCAN.RO.... CanCan
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje DeParinti
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai... ZUTV
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau... UseIT
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Hello Taste
Ultimele știri
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Mihai Dragomir a „desființat-o” pe Alexandra Veber în timpul duelului. Ce i-a zis, fără reținere
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce echipă a câștigat al nouălea battle. Ce anunț a făcut Irina Fodor
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Richard Abou Zaki a ales să folosească o amuletă puternică. A urmat Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce temă de gătit a pregătit Irina Fodor pentru al nouălea battle și cine sunt degustătorii
Prognoza meteo 9 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Adnana Mihaela Irimia a clacat și a avut nevoie de ajutor din partea medicilor. Ce s-a întâmplat
Cât de frumoasă este fiica lui Ion Țiriac, Ioana Țiriac. Moștenitoarea imperiului face furori cu stilul ei de viață
În ce relații a rămas Claudia Pavel cu tatăl fiului ei. Decizia importantă pe care bărbatul a luat-o pentru Noah
Mireasa sezonul 9, 8 mai 2024. Ce băiat a câștigat concursul de dans. Doar Delia nu i-a acordat nota 10
Mai multe