„Mâncați liniștiți! Meniul nu s-a dezumflat excesiv!”. Unul dintre cele mai populare lanțuri de restaurante, preocupat de nivelul de flatulență la vaci
Unul dintre cele mai populare lanțuri de restaurante, Burger King, s-a ocupat de nivelul de flatulență, la vacile folosite, de dragul mediului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 15 Iulie 2020, 14:47 | Actualizat: Miercuri, 15 Iulie 2020, 14:49Cum adică? Simplu. Flatulenţa excesivă a vacilor are efecte negative asupra schimbărilor climatice. Așa că Burger King a găsit o soluție.
Mai exact, Burger King le îmbunătăţeşte vacilor dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, adică flatulenţa vacilor, scrie CNN, citat de Mediafax.
Potrivit reprezentanților Burger King, noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi.
Emisiile de metan au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui. Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile cunoscute sub numele de Whopper, vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.
Burger King a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California, Davis.
În total, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie, potrivit Agentiei pentru Protecţia Mediului din SUA.
„Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice“, a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.