Cea mai bună gustare de vară! Paste reci cu ton, roșii și măsline
Ce poate fi mai gustos, pe timpul verii, dacă nu o porție de paste reci cu ton, roşii şi măsline?Reţeta este extrem de simplă iar gustul,cu siguranță, te va cuceri.
Publicat: Sambata, 02 Iulie 2016, 19:27 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ce poate fi mai gustos, pe timpul verii, dacă nu o porție de paste reci cu ton, roşii şi măsline?Reţeta este extrem de simplă iar gustul, cu siguranță, te va cuceri.
Iată de ce ingrediente a i nevoie și cum se prepară (pentru două porții) :
200 g paste
1 cutie mare de ton - 160 g
250 g rosii, de preferință de roşii cherry
70 g măsline negre
ulei masline
busuioc
piper
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert în apă fierbinte, sărată, iar când sunt aproape gata se scurg, apoi se trec sub jet de apă rece. Tăiaţi roșiile bucățele şi le presăraţi-le cu puțină sare. Tonul se scurge de apă sau dacă folosiți ton în ulei, nu scurgeți uleiul, ci turnaţi-l peste roșii.
Se adaugă pastele și măslinele, peste care se pune puțin ulei crud de măsline, după gustul fiecăruia. După ce amestecaţi totul, se adaugă frunzele de busuioc, tăiate.
Aceste paste sunt mai bune dacă sunt servite după câteva ore, pentru a avea timp să se amestece aromele.Opţional, puteţi adăuga cubulețe de mozzarella.