- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu aluat fraged, ușor crocant, câteva rondele de vinete și rondele de roșii proaspete, dar și puțină mozzarella răzuită, putem pregăti o gustare simplă cu care să ne răsfățăm cât e ziua de mare.
Aluatul de tartă se prepară simplu, din trei ingrediente de bază: ou, unt și făină, iar legumele se găsesc din belșug pe piață, deci nu va fi o gustare costisitoare.
Delicioasa tartă cu vinete și roșii se poate servi ușor caldă, simplă, sau cu sosurile preferate, dar poate fi la fel de bună și rece, luată la pachet.
Vinetele, roșiile și mozzarella fac echipă bună împreună, își întrepătrund gusturile într-o armonie mai mult decât perfectă, iar aluatul fragede de tartă le înnobilează gustul pe deplin.
Ce ne trebuie pentru rețeta Tartă cu vinete și roșii:
- Pentru aluat fraged de tartă:
- 350 gr făină
- 125 gr unt gras
- 1 ou
- 1/2 linguriță sare
- 3-4 linguri de apă rece
- 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplut:
- 1 vânătă
- 2-3 roșii
- puțin ulei de măsline
- 200 gr mozzarella
- 2-3 linguri de ketchup
- sare și piper
- busuioc, rozmarin, salvie
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Tartă cu vinete și roșii
Începem prin a pregăti aluat fraged de tartă.
Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu sare și bicarbonat de sodiu, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul. Cu vârfurile degetelor amestecăm ingredientele și adăugăm, treptat, apă rece, până obținem aluatul perfect, nelipicios și compact. Împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 45-50 de minute.
După acest interval, scoatem aluatul fraged de la rece și tapetăm cu el înteriorul unei forme de tartă de 26-28 cm, unsă cu unt și presărată cu făină. Putem opta și pentru hârtia de copt. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță și așezăm în interior o hârtie de copt pe care o umplem cu boabe de fasole. Coacem aluatul de tartă pentru 10-12 minute, la 200 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Citește și: Rețeta de Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutura tartei cu vinete și roșii.
Feliem vânăta și presărăm sare peste felii. Le lăsăm așa 10 minute să se evapore lichidul amărui, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Tragem feliile de vânătă la tigaia grill, unsă ușor cu ulei, doar până se pătrund ușor și încep să se deshidrateze.
Feliem roșiile și le stropim cu puțin ulei de măsline.
Când aluatul de tartă este rumenit, scoatem forma din cuptor și îndepărtăm hârtia cu boabele de fasole. Lăsăm aluatul să se tempereze 2-3 minute, apoi îl ungem cu ketchup, presărăm puțină mozzarella și condimentele preferate, apoi așezăm, aleator, rondele de vinete și de roșii.
Citește și: Rețetă de tartă cu legume
Mai presărăm puțină mozzarella pe deasupra și dăm din nou tarta cu vinete și roșii la cuptor, pentru 5-6 minute, atât cât să se gratineze frumos.
Spor și poftă bună!
Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. Rețeta verii gata în 30 de minute... Salată caldă de cartofi cu ceapă roșie și usturoi...