Rugăciune tămăduitoare către Sfantul Ioan Botezatorul. Alungă necazurile și aduce rezolvare problemelor
Rostește această rugăciune puternică astăzi, către Sfântul Ioan Botezătorul, și vei vedea că viața ta va fi protejată și binecuvântată. Sfântul Ioan apără credincioșii de răzbunări și de pagubă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 23 Iunie 2020, 23:41 | Actualizat: Marti, 23 Iunie 2020, 23:44Nașterea Sfîntului Ioan Botezătorul. Rugăciune tămăduitoare către Sfântul Ioan Botezătorul:
"O, Mergatorule inainte al Domnului si Botezatorule al lui Hristos, mari si multe sunt vredniciile date tie de la Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost proorocit. Tu, dupa fagaduinta si proorocie ingereasca, te-ai si nascut. Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatalui tau s-a pecetluit.
Tu, din copilarie, in pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavarsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care in loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus imbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat in pustie si calea Domnului o ai pregatit.
Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie, in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridica pacatele lumii. Tu, de catre insusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie.
Deci, pentru toate aceste vrednicii si daruri, multimea popoarelor crestine te socoteste pe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare indrazneala catre El.
De aceea si eu, smeritul si mult pacatosul, cu multa evlavie, cu durere de inima si cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Proorocule, sa-mi fii mie, pacatosului celui nemernic si cu totul neputincios, mare aparator si grabnic izbavitor de toate ispitele si incercarile acestea ale vietii de acum.
Roaga pe Preamilostivul Dumnezeu ca, cu a Sa nebiruita putere, sa ma pazeasca in toata vremea de primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi, sa ma sprijineasca cu a Sa mila la vreme de ispita si sa ma intareasca cu darul Sau, pentru rugaciunile Preasfintei si Preacuratei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, ca sa pot rabda pana la sfarsit toate necazurile, ispitele, durerile si suferintele, ca si intristarile veacului acestuia de acum.
Si asa, prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin!"
Biserica cinsteşte amintirea lui în fiecare an: pe 23 septembrie Zămislirea Sfântului, pe 24 iunie Naşterea Sa, pe 29 august Tăierea Cinstitului Său Cap, pe 24 februarie Prima şi cea de a Doua Aflare a Capului Său, pe 25 mai cea de-a Treia Aflare a Capului, iar pe 7 ianuarie Soborul Sfântului.
Din moaştele Cinstitului Înaintemergător Ioan se păstrează astăzi:
– Parte a Capului la Mânăstirea Dochiaríou din Sfântul Munte
– Parte a Capului la Geamia Mare din Damasc
– Parte a Capului la Muzeul Top Kapi din Constantinopol
– Parte de maxilar „cu trei dinţi” la Mânăstirea Stavronikíta din Sfântul Munte
– Mâna dreaptă nestricată la Mânăstirea Dionisíou din Sfântul Munte
– Mâna stângă nestricată la Muzeul Top Kapi din Constantinopol
– Parte din mâna stângă la Mânăstirea Marii Meteore
– Un deget la Mânăstirea Vatopedi din Sfântul Munte
– Parte din mâna stângă la Mânăstirea Sfântului Ioan Botezătorul Makrynós din Mégara
– Fragmente la Mânăstirile Ivíron, Pantokrátoros şi Sf. Pantelimon din Sfântul Munte
– O vertebră la Mânăstirea Sfinţilor Arhangheli Aighialeía