Antena Căutare

Sânziene 2020. Busuioc sub pernă să-ţi visezi ursitul! Tradiții și suprestiții în noapte magică a zânelor iubirii și fertilității

Creștinii din România sărbătoresc în fiecare an pe 24 iunie Sanzienele. În popor, se credea că noaptea care preceda ziua de Sânziene este una magică în care toate minunile sunt posibile. Sânzienele, drăgaica sau Floarea Sfântului Ioan Botezătorul - această plantă care înflorește în perioada solstițiului de vară este considerată a fi una magică, cu proprietăți tămăduitoare și mistice.

Sânziene 2020. Busuioc sub pernă să-ţi visezi ursitul! Tradiții și suprestiții în noapte magică a zânelor iubirii și fertilității
Sânziene 2020. Tradiții și suprestiții în noapte magică a zânelor iubirii și fertilității

Sânziene 2020. Sânzienele sunt femei frumoase asemănate cu niște preotese ale soarelui. Stau ascunse prin păduri și doar în seara de 23 spre 24 iunie își părăsesc locul pentru a umbla pe pământ sau prin aer, cântând și dansând.

Sânziana sau drăgaica și-a căpătat renumele de planta Sfântului Ioan Botezătorul deoarece ea înflorește chiar în preajma zilei de naștere a sa, respectiv pe 24 iunie, zi de mare însemnătate pentru creștinătate. În calendarul creștin ortodox, ziua nașterii Sfântului Ioan Botezătorul are cruce roșie, ceea ce atestă importanța deosebită a acesteia.

Sânzienele sau noaptea în care cerurile se deschid și se întâmplă lucruri magice!

De altfel, forma acestei flori galbene, cu petale dispuse în formă de cruce sunt un alt motiv pentru care se crede că planta este binecuvântată de Dumnezeu.

Ziua aceasta este una foarte importantă din punct de vedere religios. Pentru toți creștinii ortodocși din România, Sânzienele sau Drăgaica reprezintă un moment important și mulți dintre ei respectă cu strictețe ceea ce s-a lăsat moștenire din moși-strămoși.

Sânziene 2020. Credința spune că în această noapte, Sânzienele pun vrajă pe plante și le înzestrează cu puteri tămăduitoare, dau rod holdelor, dau fertilitate femeilor și animalelor și curăță bolile și suferințele.

Femeile ies să culeagă plante tămăduitoare și plante medicinale, dar au mare grijă să nu dea cu ochii de iele, căci se spune că cine se întâlnește cu ele amuțește pe vecie sau damblagește. Este și noaptea în care multe minuni se pot împlini.

Creștinii din România sărbătoresc în fiecare an, pe 24 iunie, Sânzienele. În popor, se credea că noaptea care preceda ziua de Sânziene este una magică în care toate minunile sunt posibile.

Sânzienele. Ce nu ai voie să faci astăzi! Vei fi aspru pedepsit, dacă nu respecți această sărbătoare

Numele de Sânziene provine de la zeița romană Santa Diana, patroana vânătorilor și a pădurilor. Totuși, Sânzienele sunt cunoscute și sub alte nume precum: Frumoasele, Zânele sau Dragaicele (această denumire este folosită în special în sudul țării). Semnificația acestei sărbători este una a iubirii și a fertilității.

Tradiții și superstiții de Sânziene sau Drăgaica 2020

Sânziene 2020. În zorii zilei de 24 iunie băieții se adună în cete și bat satele în lung și în lat cu flori de sânziene la pălării. Tot în această se alege Drăgaică. Această este aleasă dintr-un grup de șapte fete. Aleasa trebuie să fie cea mai cuminte, cea mai frumoasă, dar și cu cea mai bună inimă dintre toate. După ce fata este aleasă, aceasta este împodobită cu spice de grâu în timp ce restul tinerelor se îmbrăca în alb. Mai apoi, alaiul pornește prin sat. La rascruce de drumuri, fetele fac o horă și încep să cânte voioase.

Una dintre cele mai importante tradiții ale acestei zile este aceea de a evita să te speli pe cap sau să se spele rufe.

Sânzienele, medicament și surogat de cafea! Sunt adevărate plante de leac și voie bună!

De Sânziene, există o superstiţie populară potrivit căreia oamenii nu trebuie să se îmbăieze sau să spele rufe, deoarece vor spăla forţele magice care îi înconjoară în această zi.

Pentru a alunga spiritele rele, oamenii aprindeau focuri peste care se aruncau substanțe foarte puternic mirositoare. Mai mult, se buciuma și se striga în jurul focurilor pentru a ține la distanță spiritele malefice.

Sânziene 2020. Una dintre cele mai cunoscute dtradiții ale locului se referă la rouă din noaptea de Sânziene. Despre această se crede că ar avea proprietăți miraculoase. În multe regiuni ale globului credincioșii cred că dacă te stropești cu această pe trup, acesta va deveni frumos și suplu. Iar dacă te speli cu rouă pe față vei deveni chipeș și mândru. Dacă te aventurezi și te decizi să culegi în dimineață sărbătorii rouă de pe frunze de sânziene această va vindecă artroză și durerile osoase.

Cea mai bătrână infractoare din România are 80 de ani și e dată în urmărire generală! Ce fapte a comis... „Statul te vrea prost și bolnav” Adevărata față a sistemului medical românesc, descrisă de un pacient în recuperare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x