Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților
Mai este foarte puțin până la Ziua Îndrăgostiților, astfel că ar fi bine să știi ce flori nu trebuie să dăruiești niciodată. Cei mai mulți nu sesizează că fac o greșeală.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 11 Februarie 2024, 18:45 | Actualizat: Marti, 20 Februarie 2024, 10:36Odată cu apropierea sărbătorii de Valentine's Day, dar și Dragobetele, florile sunt din ce în ce mai populare. Însă este bine de știut că nu toate florile se oferă în dar.
Deși pare contraintuitiv ca o floare să nu fie cadoul perfect, potrivit unei surse, sunt câteva care nu ar trebui să se regăsească niciodată în buchetul oferit persoanei iubite.
Pe aceeași temăNu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților
În luna iubirii, florăriile sunt luate cu asalt. De la cei mai tineri, până la cei mai în vârstă vor să-și exprime iubirea pentru ființa iubită dăruind un buchet de flori.
Cu toate acestea, deși toate florile sunt frumoase, ele simbolizează diferite lucruri. Totodată parfumul unora nu este tolerat de toate persoanele, fiind potrivit să se țină cont de preferințele acestora. Astfel că, este bine ca unele să nu se regăsească în buchetele oferite în dar.
Pe aceeași temăPrintre florile pe care nu este bine să fie oferite este crinul alb - bineînțeles, asta în cazul în care nu este chiar floarea preferată a persoanei în cauză. Deși printre motive se află parfumul puternic și prețul piperat, cel mai important este că această floare este simbolul doliului.
Crinul alb este cunoscut în diferite medii și sub numele de crinul mormântului sau crinul de cimitir. De asemenea, este deseori utilizat la realizarea coroanelor mortuare. Astfel că, este mai bine să nu fie oferit în dar cu ocazia unei sărbători a iubirii.
Pe aceeași temăO altă floare care este bine să nu fie oferită cadou este iasomia galbenă. Aceasta este cunoscută și ca iasomia japoneză, fiind o floare cățărătoare delicată, care înfrumusețează diverse spații exterioare. Aceasta împânzește rapid locul, ajungând chiar și la lungimea de 3 metri. Petalele sale duble, cât și galbenul aprins atrag privirea imediat.
Deși în cultura chineză este un simbol al bucuriei, fiind asociată cu prosperitatea și norocul, unele voci consideră că nu ar trebui oferită în dar atât din superstiția că ți-ai oferi propriul noroc, cât și din cauza mirosului puternic, care poate duce la stări de sevraj. Potrivit unei surse, în cultura chineză, floarea de iasomie galbenă se folosea pentru tratarea depresiei și durerilor de cap.
Pe lista florilor care nu ar trebui oferite intră și trandafirii galbeni. Aceștia simbolizează gelozia și este de preferat să se aleagă o altă culoare, precum roșul, care simbolizează pasiunea.
Pe aceeași temăCadourile și florile oferite în dar trebuie să reflecte personalitatea și preferințele celor care le primesc. Astfel că, în ciuda superstițiilor și simbolisticii acestor flori, ele pot fi oferite dacă se numără printre preferatele persoanei căreia îi sunt oferite.