Antena Căutare

Ghivecele pe care le pui pe scara blocului s-ar putea să-ți aducă o amendă usturătoare. De ce nu e permisă amenajarea exterioară

Florile amplasate pe scara blocului pot înfrumuseța mediul înconjurător, însă din punct de vedere legal acest aspect poate reprezenta o încălcare a legii. Iată care este motivul!

Galerie
Ghivecele pe care le pui pe scara blocului s-ar putea să-ți aducă o amendă usturătoare. | Shutterstock.com/ Facebook: Grup public Doctorul florilor

Deși pare un gest care nu ar putea deranja pe nimeni, amenajarea scării blocului poate fi o reală problemă pentru unii locatari, iar cei care au decis să facă acest lucru pot fi chiar amendați din acest motiv.

De cele mai multe ori, vecinii sunt deranjați atunci când cineva încearcă să înfrumusețeze spațiile comune, iar cei care apreciază sunt foarte puțini.

Citește și: Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său, fără să îi pese de vecini. Cineva a pozat totul

Daca te-ai gândit să pui ghivece pe scara blocului ar fi bine să te gândești de două ori înainte.

Articolul continuă după reclamă

Iată de ce legea nu permite amenajarea spațiilor comune dintr-un bloc!

Ghivecele pe care le pui pe scara blocului s-ar putea să-ți aducă o amendă

Este adevărat faptul că amplasarea unor ghivece cu flori pe scara blocului poate aduce o îmbunătățire semnificativă a mediului înconjurător, însă nu toți locatarii pot fi de acord cu acest aspect.

Nici legea nu ține cont de gestul simplu care aduce natura și frumusețea la un loc, iar atunci când nu și-au dat toți vecinii acordul pentru amplasarea florilor, cel care ia inițiativa gestului poate fi amendat.

Mai exact, potrivit legii, un vecin poate să depună plângere atunci când consideră că florile pot face mizerie, obstrucționează trecerea sau pot pune în pericol evacuarea în cazul unei urgențe. În situațiile menționate, cel care a amplasat ghivecele cu flori poate fi amendat cu o sumă de maxim 400 de lei în funcție de cât de gravă este situația și de regulamentul asociației de proprietari.

Citește și: Ce a putut să facă un bucureștean din Sectorul 3 în grădina lui de bloc. Trecătorii vin aici ca să vadă „minunea” cu ochii lor

Nici cu spațiile verzi din jurul blocurilor nu este de glumă. În acest caz lucrurile se complică și mai tare. Deși îngrijirea grădinii de lângă bloc nu pare a fi o problemă, se pare că din punct de vedere legal lucrurile nu stau chiar așa.

Plantarea unor flori sau amenajarea unui colț în grădină reprezintă încălcări ale legii, pentru că administrarea și întreținerea spațiului verde de lângă bloc sunt sarcini ce țin de autoritățile locale, nu de locatari sau de asociația de proprietari.

Pentru ca totul să fie legal, cetățenii care își doresc îmbunătățirea aspectului scării blocului sau grădinii acestuia trebuie să obțină mai întâi o autorizație de la Primărie, scrie Click.ro! Fără această permisiune orice obiect de decor, floare, plantă ș.a.m.d., pot fi considerate încălcări ale legii.

Legea se aplică chiar și atunci când spațiul verde sau scara blocului sunt lăsate în paragină, singurul lucru pe care îl pot face locatarii fiind reprezentat de depunerea unei plângeri.

Amenzile sunt destul de mari, spun oamenii, însă acest lucru nu îi oprește din a încerca să-și înfrumusețeze mediul înconjurător.

Citește și: Ce trebuie să știe proprietarii care stau la bloc și au termopane. Sunt obligați prin lege. Amenda este de 4.000 de lei

Acte necesare pentru pașaport în 2024. Cât costă și unde se poate achita taxa de eliberare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei Marti, 22.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x