Antena

Ziua Soarelui și solstițiul de vară 2019. Tradiții pentru dragoste, sănătate și prosperitate

Ziua Mondială a Soarelui și solstițiul de vară 2019 sunt în aceeași zi, 21 iunie, și de ele sunt legate credințe importante și tradiții populare pentru dragoste, sănătate și prosperitate.

Autor: Alina Serea Publicat: Vineri, 21 Iunie 2019, 07:49 | Actualizat: Vineri, 21 Iunie 2019, 08:45
Galerie de imagini
Solstitiul de vara- Ziua Soarelui

Ziua Mondială a Soarelui și solstițiul de vară 2019 sunt în aceeași zi, 21 iunie, și de ele sunt legate credințe importante și tradiții populare pentru dragoste, sănătate și prosperitate.

Solstiţiul de vară 2019 este pe 21 iunie, când este sărbătorită și Ziua Mondială a Soarelui. Această zi este asociată cu diverse tradiţii populare în toată lumea, de origine păgână, dar şi creştină, în România fiind asociată cu Sânzienele sau Drăgaica.

În ziua solstițiului de vară, la poli, Soarele este în mod constant vizibil la o înălțime puțin mai mare de 23 de grade, pe bolta cerească.

Solstițiul de vară 2019. După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. În emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

Denumirea de solstiţiu provine din limba latină şi înseamnă „soarele oprit“, iar evenimentul care ar loc în fiecare an a provocat numeroase mituri şi superstiţii, de-a lungul timpului. În credinţa populară se spune că solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate.

Solstițiul de vară 2019 și Ziua Soarelui, sărbătorite de Google printr-un Doodle dedicat

Și în 2019, Google sărbătorește Solstițiul de vară și Ziua Mondială a Soarelui printr-un Doodle dedicat.

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Soarelui - Tradiții magice pentru îndeplinirea dorințelor

De solstițiul de vară și Ziua Soarelui este legat și un ritual de transformare a unei bijuterii din aur în talisman norocos. Potrivit tradiției populare, se foloșeste orice fel de obiect din aur, indiferent dacă este un inel, o monedă sau pandativ.

În noaptea de solstițiu, bijuteria este pusă într-un vas rezistent la foc, plin cu ierburi uscate (cimbru, rozmarin, salvie, lavandă, mușețel, sunătoare), ce reprezintă elementul pământ.

Solstițiul de vară 2019. În zorii zilei solstițiului de vară, se scoate obiectul de aur dintre ierburi și se pune într-un vas cu apă curată, apoi e trece prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii. Astfel, bijuteria este purificată cu elementul focului. Cu flacăra de la lumânare, se dă foc ierburilor uscate din vas, lasându-le să ardă și să își împrăștie aromele.

Recomandari A1

De la mijlocul zilei și până la apus, se lasă obiectul de aur într-un loc sigur de afară, astfel încât să fie sub lumina soarelui. Seara, bijuteria se ține strâns într-o mână, se închid ochii și fiecare se concentrează asupra celei arzătoare puternice dorințe . La final, se recită: „Fii vrăjit și legat, cu noroc, dragoste și lumină; belșugul să se reverse și energiile să străluce. Așa să fie”.

Pe aceeași temă

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Soarelui – superstiții și obiceiuri, în România

Pe aceeași temă

Tradiții străvechi de Ziua Soarelui și solstițiul de vară

Deși ritualurile legate de Ziua Soarelui și Solstițiul de vară sunt diversificate pe cuprinsul Europei, anumite teme par să se regăsească în majoritatea culturilor. Solstițiul de vară era o vreme a purificării prin apă și foc, un timp când practicile magice deveneau potente, iar spiritele pământului și cerului pășeau printre oameni.

Energia solstițiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalității, creativității și belșugului. Încă din antichitate, se credea că magia practicată în timpul solstițiului de vară are darul de a materializa dorințe sau aspirații aparent imposibile.

Solstițiul de vară în China antică

Ceremonialul solstițiului de vară constă într-o sărbătoare dedicată pământului, forței feminine și pricipiului Yin. În mod complementar, solstițiul de iarnă era rezervat sărbătoririi cerurilor, forței masculine și principiului Yang.

Solstițiul de vară în Europa

Triburile celtice, slave sau germanice sărbătoreau solstițiul de vară cu focuri de tabără. Noaptea solstițiului era specifică festivalurilor focului și magiei de dragoste, oracolelor iubirii și divinației. Se credea că lanurile de cereale vor creşte până la înălțimea la care săreau peste foc cuplurile de îndrăgostiți. Prin intermediul puterilor magice ale focului, fetele își ghiceau viitori soți și, în același timp, flăcările alungau demonii și spiritele rele.

Solstițiul de vară în Roma antică

Festivalul Vestalia, dintre 7 și 15 iunie, era dedicat zeiței romane a căminului, Vesta. În această perioadă, femeile măritate aveau voie să intre în templul zeiței, în restul anului el putând fi frecventat numai de fecioarele vestale

Solstițiul de vară în Suedia

În străvechea Suedie, un arbore al miezului de vară era înălțat și decorat în fiecare așezare. Sătenii dansau în jurul lui, iar fetele și femeile se îmbăiau într-un râu, ritual având menirea de a aduce ploaia peste câmpuri.

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Mondială a Soarelui și a energiei solare

Ziua Mondială a Soarelui a fost marcată pentru prima dată în România în 1997. Ziua Mondială a Soarelui este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internațională pentru Energie Solară și are drept scop popularizarea posibilităților de utilizare a energiei solare.

Potrivit astronomilor, Soarele este o sferă gazoasă gigantică, în vârstă de patru miliarde și jumătate de ani, stea care plutește pe un braț spiralat al Căii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 139.000.000 km și o masă de 2 miliarde de tone. Temperatura la suprafața Soarelui este de aproximativ 5.500 grade Celsius și în centrul său sunt 15 milioane de grade Celsius. În compoziția Soarelui sunt incluse hidrogenul, heliul, carbonul, azotul, oxigenul, neonul, fierul și alți atomi grei, potrivit astro-urseanu.ro.

Punerea în valoare a imensului potențial, pe care îl dăruiește planetei noastre, astrul zilei constituie în concepția oamenilor de știință soluția cea mai sigură și mai la îndemână pentru depășirea crizei energetice. Problema principală rămâne atât perfecționarea tehnologiilor de captare, conversie și stocare în instalații adecvate, cât și utilizarea durabilă a resurselor regenerabile și neregenerabile ale planetei, între ele existând o neîncetată interacțiune ce se răsfrânge în existența noastră planetară.

Whatsapp LinkedIn
solstitiul de vara 2019 ziua mondiala a soarelui ziua soarelui solstitiul de vara solstitiul de vara traditii
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Baschetul spectacol se vede LIVE exclusiv în AntenaPLAY. Vezi cele mai tari meciuri din NBA pe canalul dedicat!
Stirile zilei Filmul teribilului accident din Maramureş, unde un băieţel de 11 ani a sărit direct în faţa unui TIR. Ionuţ a vrut să se ferească să fie stropit de prietenii săi
Videoclipul zilei
Citește și
Anul 2019. Ce fenomene astronomice se vor produce în România și în lume
Video recomandate
Video
Citește și
Urări de Sfinții Mihail și Gavril 2024. Felicitări și mesaje pentru sărbătoriți Catine.ro
Dulce Maria revine în atenția fanilor cu o carieră solo. Artista colaborează cu un cântăreț extrem de... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Un cuplu de români, Florin și Axinia, dispărut în inundațiile din Spania, e căutat în orezărie de copii:... Libertatea.ro
Prețul energiei electrice, la niveluri istorice. Riscăm „să ne întoarcem la perioada dinainte de... Ziare.com
„Micul Hercule”, pus de tatăl lui să doarmă în aer liber, la 0 grade! Motivul halucinant: „Am... AntenaSport
Ce ținută a purtat Melania Trump în ziua alegerilor din SUA. Semnificația din spatele alegerii vestimentare și... Elle
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu... Spynews.ro
Cum arată casa lui Valerie Lungu: Fanii au rămas uimiți când au văzut imaginile postate de influenceriță... BZI
Cu ce boală a fost diagnosticată Andreea Marin: „Stăteam trează 48 de ore!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piept de porc la cuptor. Cum prepari o friptură fragedă și aromată HelloTaste.ro
Cea mai mică "țară" din lume se află în Europa și are doar 3 locuitori. Are propria închisoare, 7 dormitoare... Antena3.ro
Donald Trump vrea să revoce restricțiile impuse asupra unei tehnologii care poate distruge lumea, potrivit... useit
Horoscopul zilei de 9 noiembrie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Avocați: Intrarea Nordis în insolvență complică situația pentru cumpărătorii de apartamente Wall-Street
Hrișca: beneficii, proprietăți și contraindicații - tot ce trebuie să știi Kudika
Ce au făcut soldații din Coreea de Nord prima dată când au ajuns în „libertate”. Au rupt internetul pe ce nu... Playtech
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA Redactia.ro
Doi turiști americani, uimiți de prețurile dintr-un restaurant din Sibiu. Cât au plătit pe o ciorbă și o... Observator
Cum poți preveni bășicile cauzate de pantofi și cele mai bune metode pentru a le trata MediCOOL
Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval HelloTaste
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului ProSport
Ce nu ai voie să faci în mașină, chiar dacă e oprită? Marian Godină a oferit răspunsul Gandul
Ce pensie primește o gospodină în România, chiar dacă nu a muncit nicio zi în viața ei CanCan
Până la ce vârstă se pot vedea frații dezbrăcați. Ghid pentru părinți DeParinti
Jennifer Lopez a dezvăluit cu cine își va petrece Crăciunul. Diva a vorbit despre noua etapă a vieții sale... ZUTV
Elon Musk deja a profitat de pe urma unui nou mandat al lui Donald Trump. Cum a avut câștiguri de 15 miliarde de... UseIT
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece Hello Taste