Amenzi de peste 500.000 de lei, date în urma controalelor făcute de Garda de Mediu la firme care colectează şi ard ilegal deşeuri
Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dat, în urma controalelor făcute împreună cu poliţişti şi jandarmi la firme care colectează şi ard ilegal deşeuri, în zona oraşului Bolintin Vale, amenzi de peste 500.000 de lei. Controalele nu au fost finalizate încă.
Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 22:55 | Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 23:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit Gărzii de Mediu, miercuri dimineaţă, 44 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu 70 de poliţişti ai Poliţiei Judeţene Giurgiu şi 32 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, au efectuat o acţiune pe linia prevenirii ilegalităţilor în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din localităţile Bolintin Vale, Bolintin Deal, Ogrezeni, Crevedia Mică şi Vânătorii Mici.
Firmele vizate au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea materialelor reciclabile (deşeuri metalice, pet-uri şi sticlă), dezmembrări auto, service auto şi vulcanizare.
Garda Naţională de Mediu a făcut, cu această ocazie, 23 de controale, din care au fost finalizate 16, iar 7 sunt încă în desfăşurare.
"La cele 13 controale finalizate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 536.000 lei, 3 avertismente şi au fost confiscate 3 mijloace de transport. În plus, au fost dispuse 2 suspendări de activitate şi 2 propuneri de suspendare a autorizaţiilor de mediu", arată Garda de Mediu.
În aceeaşi acţiune, IPJ Giurgiu a confiscat aproximativ 200 de tone de fier vechi De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării o cantitate de 240 de kilograme de anvelope uzate.
"Prin această acţiune s-a urmărit stabilirea trasabilităţii deşeurilor reciclabile, existenţa documentelor de provenienţă şi de livrare a materialelor reciclabile, precum şi a sumelor de bani folosite în circuitul comercial", mai arată sursa citată.
Sursa : news.ro