Antena Căutare

Amenda automată pentru lipsa rovinietei dispare! Legea a trecut de cea mai importantă comisie

Veste extaordinară pentru șoferi! Dispare amenda pentru cei care merg pe drumurile publice fără să achiziționeze vinieta în prealabil!

Galerie
Amenda automată pentru lipsa rovinietei dispare! | Shutterstock.com

Proiectul de lege care prevede dispariția amenzii automate pentru șoferii care nu achiționează vinieta înainte de a circula pe drumurile publice, a fost inițiat de către un grup de deputați liberali, aducând o veste bună pentru români.

În prezent, documentul trebuie achiziționat înainte ca șoferii să intre pe drumurile unde acesta este absolut necesar, și anume: în afara județului în care este înregistrată mașina.

Citește și: Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește

Iată ce presupune proiectul de lege și cum se va acționa de acum înainte!

Articolul continuă după reclamă

Amenda automată pentru lipsa rovinietei dispare!

Sistemul care se aplică în cazul taxei de pod de la Fetești - Cernavodă este cel care se va aplica și în cazul rovinietei. Mai exact, potrivit economica.net, șoferii vor putea să plătească rovinietă în 24 de ore de la accesul pe drumurile publice, nemaifiind sancționați pentru că nu au achiziționat-o dinainte.

Deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei susține că proiectul de lege a primit deja un aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură, urmând să ajungă în plen.

„Dacă va fi adoptat de plenul Camerei Deputaților, şoferii din România vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, şi nu în mod obligatoriu înaintea accesării reţelei naţionale de drumuri”, este declarația pe care a făcut-o deputatul potrivit sursei citate anterior.

Citește și: Câți bani încasează patiserii din România și de ce fug oamenii de acest job. Angajatorii susțin că salariile sunt ca în Occident

Iată care este motivul pentru care acest proiect de lege a fost inițiat și de ce această modificare este una importantă pentru șoferii din țara noastră!

„Am gândit această modificare legislativă în contextul în care s-au înregistrat numeroase situaţii în care şoferii au fost amendaţi automat, fără a avea ocazia să îşi remedieze situaţia, considerâd că nu este corect ca șoferii care nu şi-au achitat rovinieta înainte de a circula pe drumurile naţionale (pentru că, pur și simplu, au uitat ori dintr-o eroare umană), să fie sancţionaţi fără avertisment și fără a avea posibilitatea de a corecta această scăpare.

De altfel, acest sistem se aplică, deja, cu succes în cazul taxei de pod de la Feteşti, unde şoferii au un interval de timp rezonabil pentru a achita taxa. Iniţiativa parlamentarilor liberali vine în sprijinul şoferilor de bună credinţă şi are la bază nevoia de a oferi soluţii corecte, adaptate realităţilor cotidiene”, a explicat liberalul Alexandru Andrei.

La momentul actual amenda pentru lipsa achitării rovinietei este între 250 de lei și 500 de lei pentru autovehiculele mici și 4 500 de lei pentru camioanele de mare tonaj.

De asemenea, tarifele sunt calculate în funcție de mărimea mașinilor.

Spre exemplu, pentru autotursimele care aparțin de categoria A prețurile sunt următoarele:

  • pentru 7 zile - 3 euro
  • pentru 30 de zile - 7 euro
  • pentru 50 de zile - 13 euro
  • pentru un an - 28 euro

Citește și: Cât va costa căldura la iarnă în București. Ce spune primarul general Nicușor Dan

Fructe și legume „bio” vândute cu acte false în marile magazine. Ce spun specialiștii... Ce se întâmplă cu românii din Republica Libaneză. Ce anunț a făcut MAE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 07.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x