Alertă! Virusul Covid-19 a suferit mutații, iar tulpina din Europa e mult mai contagioasă în prezent
România se pregăteşte de relaxare. Dar un studiu recent provoacă îngrijorare peste tot în lume. Virusul a suferit mutaţii, iar tulpina care circulă în prezent, pe continent dar şi peste Ocean, ar fi mult mai contagioasă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020, 19:45 | Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020, 19:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mai mult, cercetările de până acum pentru un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi în zadar. Italia, Spania, Statele Unite, cele mai greu lovite ţări de pandemie, revin treptat la normalitate după două luni de carantină.Încurajaţi de numărul de cazuri în scădere şi în aşteptarea unui vaccin, guvernele au repornit economia.
Semnal de alarmă al cercetătorilor din SUA: Virusul a suferit mutații
Din Los Alamos, New Mexico, o echipă de cercetători trage, însă, un semnal de alarmă. Pericolul este departe de a fi trecut. Virusul a suferit mutaţii şi în loc să îi imunizeze pe supravieţuitori îi face mai vulnerabili la reinfectare: "Suntem îngrijoraţi că mutaţia produsă în această nouă formă a virusului va fi o problemă pentru vaccinurile actuale".
Pe aceeași temăÎn România, până în prezent, 5788 de oameni s-au vindecat
INSP şi Ministerul Sănătăţii susţin că niciunul nu s-a reinfectat.
Bazat pe analiza computerizată, studiul este contestat şi de cercetători din alte ţări. Chiar autorii lui recunosc că este nevoie ca cercetarea să fie aprofundată. Mutaţia poate, însă, periclita munca celor care caută un vaccin împotriva coronavirusului. Cei mai mulţi cercetători folosesc o secvenţă a virusului izolată la începutul pandemiei, în China.
Pe aceeași temăOrganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă retestarea pneumoniilor suspecte de la finalul lui 2019 după ce Franţa a descoperit că a tratat încă din decembrie un pacient infectat cu noul coronaviru.