Cum va arăta ieșirea la terase după 1 iunie și care este data la care am putea scăpa integral de restricții: ”Ne-am putea apropia de o viață apropiată de trecutul nostru!”
Redeschiderea teraselor ar putea să aibă loc la 1 iunie, dar luarea temperaturii clienților nu va fi obligatorie, potrivit președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chiscoveanu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Mai 2020, 09:02 | Actualizat: Joi, 28 Mai 2020, 09:04Redeschiderea teraselor la 1 iunie va avea loc numai dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să scadă.
"În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie", a afirmat Robert Chioveanu, într-o videoconferinţă, potrivit Agerpres.
Luarea temperaturii nu va fi obligatorie pentru clienți, ci doar pentru angajați, bucătari, chelneri, care trebuie, de asemenea, să poarte și mască și mănuși.
De asemenea, ieșirea la terasă se va face numai cu programare, iar distanța dintre mese va fi de cel puțin 1,5 m.
Viața obișnuită, dinainte de pandemie, de la 15 iulie
Șeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pîrjol, a susţinut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem "poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal".
"Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal", a explicat Pîrjol.
În opinia sa, majoritataea hotelierilor sunt pregătiţi, adoptând deja proceduri pe care le vedem aplicate şi " în viaţa noastră socială de zi cu zi, pe care o trăim în urma pandemiei".
"În plus, şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor", a menţionat Răzvan Pîrjol.
Cazuri de coronavirus în România, cifre oficiale
În România au fost confirmate, până acum, 18.594 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.227 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.