Edu.ro Titularizare 2019: Reguli și acte necesare. Ce nu au voie să facă profesorii
Edu.ro Titularizare 2019: Reguli și acte necesare. Ce nu au voie să facă profesorii la examenul de Titularizare 2019 afli din articolul a1.ro!
Autor: Mirabela Năstase Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019, 08:25 | Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2019, 08:25Edu.ro Titularizare 2019: Reguli și acte necesare. Ce nu au voie să facă profesorii la examenul de Titularizare 2019 afli din articolul a1.ro!
Examenul de Titularizare 2019 se va desfășura miercuri, începând cu ora 10:00. În salile de examen sunt așteptați peste 30.000 de profesori care s-au înscris la proba scrisă de examen în vederea angajării într-o școală pe o perioadă nedeterminată.
Regulile examenului de Titularizare sunt clare, iar nerespectarea lor poate duce la anularea lucrărilor sau la nerepartizarea pe posturi didactice/cadre, în anul școlar 2019-2020.
Edu.ro Titularizare 2019: Reguli și acte necesare
Anul acesta, șapte profesori concurează pe un loc la Titularizare 2019. Ministerul Educației a scos la concurs nu mai puțin de de 4.319. Modele de subiecte la examenul de Titularizare sunt publicate de a1.ro AICI!
Regulile exmenului de Titularizare 2019 prevăd ca proba scrisă să de desfășoare între orele 10:00 - 14:00. Candidații sunt primiți în sălile de examen supravegheate video între orele 8:00 și 9:00.
La avizierul școlii unde profesorii vor susțin proba scrisă vor fi afișate listele candidaților admiși pentru susținerea lucrării scrise, precum și repartizarea pe săli. De asemenea, potrivit regulamentului, pe ușa fiecărei săli de concurs se afișează tabele cu numele fiecărui candidat repartizat în sală și disciplina la care susține examenul scris, indiferent dacă profesorii sunt înscriși și în alte județe.
Actele necesare la examenul de Titularizare 2019 în baza cărora se realizează accesul în săli sunt: fie buletin, fie pașaport sau, în mod excepțional, permisul de conducere sau cărtea de alegător.
În intervalul orar 9:00 - 10:00, candidații sunt instruiți pe îndelete privind regulamentul de desfășurare a examenului de Titularizare, adică modul de redactare a lucrării scrise, modul de corectare, cum se completează disciplina de concurs pe foia de examen, modul de sigiliare al lucrărilor, condițiile de retragere de la examen, dar și ce nu au voie să facă în timpul susțnerii probei scrise - situații care pot duce la anularea lucrărilor sau la eliminarea din sălile de examen.
Edu.ro Titularizare 2019: Ce nu au voie să facă profesorii?
Ce nu au voie să facă profesorii în timpul examenului de Titularizare 2019 este întrebarea candidaților acre speră să obțină mininum nota șapte la acest examen și astfel să obțină un post în învățământ pe o perioadă nedeterminată. De reamintit este și faptul că cei care obțin peste nota cinci pot ocupa un post de profesor suplinitor în învățământul preuniversitar.
Astfel că, la fel ca în cazul examenului de Bacalaureat sau de Evaluare Națională, candidații nu au voie să fraudeze, să se consulte între ei, să intre în sălile de examen cu cărți, caiete, telefoane mobile sau orice mijloace de calcul și de comunicare la distanță. Totuși, candidaților li se permite accesul în săli cu dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, poștă”.
La capitolul ”ce nu au voie să facă profesorii la examen” se încadrează și regula de a nu scrie pe foaia de examen cu altă culoare de cerneală decât cu cea albastră. La realizarea desenelor sau a graficelor au voie să folosească și creionul negru.
La finalul examenului, în sală trebuie să rămână cel puțin cinci candidați până la predarea ultimei lucrări.
Edu.ro Titularizare 2019: Ce se întâmplă în caz de fraudă sau tentativă de fraudă
Candidații prinși încercând să copieze nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2019-2020, fiind eliminați imediat din examen. Alte situații care prevăd anularea lucrărilor scrise sunt:
- dacă pe lucrarea scrisă nu este completată, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, exact ca în subiectul primit
- dacă în rezolvarea subiectelor profesorii candidați au folosit pixuri sau stilouri cu altă culoare decât albastru
- dacă numerotarea lucrării scrise nu respectă prevederile de mai sus
- dacă pe lucrările scrise se regăsesc semne distinctive
- De menționat este și faptul că profesorii se pot retrage de la examenul de Titualizare solicitând, în scris, anularea lucrării.
Examenul de Titularizare 2019 reprezintă angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar de învățământ, care se va desfășura miercuri, 17 iulie. La acest examen pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic(pentru învățători educatori). Pentru a trece examenul, este necesar ca nota sa fie minim 7 (șapte), atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Despre rezultatele examenului și depunerea contestațiilor poți citi AICI!
Citește și: