Mașini de lux confiscate de autorități, scoase la licitație. Cât costă un Porsche Panamera sau un Audi Q7
Persoanele care își doresc să achiziționeze bunuri de valoare la prețuri mici o pot face acum prin licitație, prin intermediul platformei online ce a fost lansată de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 19 Iunie 2020, 11:22 | Actualizat: Vineri, 19 Iunie 2020, 11:24Așadar, noul site oferă posibilitatea potențialilor cumpărători să participe la licitații, respectând distanțarea fizică.
Deocamdată, pe platforma online au fost scoase la licitație șase autoturisme confiscate, între care și unele de lux. Este vorba despre un Porsche Panamera 4 din 2012, cu un preț de 89.567 de lei (18.500 euro), Audi Q7 din 2008, în valoare de 21.439 lei (4.500 euro) și un Audi Q7 S-line din 208, scos la licitație cu 26.680 de lei (5.500 euro).
Platforma poate fi accesată la adresa de internet: https://anabi.just.ro/licitatiionline.
Ministerul Justiției a precizat că, prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii, se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.
”Continuăm drumul început acum 10 ani când am înfiinţat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficienţă în acţiunile instituţiei. Sunt mulţumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând şi ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituţionali interni şi externi, va ”peria” în detaliu jurisdicţiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare şi imobiliare obţinute prin infracţiuni şi va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanţe. În joc va intra în curând şi EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public şi Ministerul de Interne, pentru ca acţiunea instituţiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, potrivit Digi 24.
În urma acestui demers, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care implementează cu succes această bună practică. Până acum, instituția are în administrare/evidenţă bunuri indisponibilizate în procese penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro (cont unic, conturi în unităţi financiar-bancare şi bunuri mobile aflate în administrare sau în procedură de valorificare).