Un medic din Timișoara a vindecat cinci pacienți de coronavirus. Doctorul a explicat care este metoda cea mai eficientă
Un medic de boli infecțioase din din Timișoara, împreună cu echipa sa, a vindecat cinci pacienți infectacți cu Covid-19. Doctorul a explicat care este metoda ea mai eficientă, dar și motivele care au dus la vindecarea bolnavilor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 13 Martie 2020, 06:59 | Actualizat: Vineri, 13 Martie 2020, 07:24Medicul Primar de boli infecțioase de la la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este doctorul care face parte din echipa care a vindecat cinci pacienți infectați cu Covid-19 .
Doctorul Virgil Musta susține că metoda cea mai eficientă împotriva CVID-19 este prevenția, conform tion.ro.
Specialistul a explicat cum trebuie să evităm o posibilă infectare cu Covid-19, dar și cauza care a stat la baza vindecărrii celor cinci pacienți vindecați.
„Cea mai eficientă metodă este prevenția. Să evităm aglomerațiile, să nu stăm la o distanță mai mică de doi metri de alte persoane, să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne autoizolăm dacă avem rude care au venit acum din Italia ori alte țări unde sunt anumite zone în carantină. Trebuie să fim corecți cu noi și cu ceilalți. Să anunțăm instituțiile abilitate dacă avem cunoștință de persoane care ar trebui să fie în autoizolare și nu respectă acest lucru, să avem simți civic. În cazul în care am luat contact cu persoane din Italia să încercăm să ne autoizolăm, să ne considerăm potențial infectați și noi și să anunțăm autoritățile. Să nu ascundem simptomele unei boli”, a declarat medicul Virgil Musta. Cum au scăpat de coronavirus? Până la Timișoara, s-au vindecat de coronavirus o pacientă de 38 de ani, , un bărbat de 47 de ani, o fată și un băiat de 16 ani și o adolescentă de 15 ani. Cum au reușit doctorii să învingă COVID-19? „În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a spus doctorul Virgil Musta.
Doctorul a mai spus că a contat mult și faptul că pacienții vindecați la Timișoara sunt tineri și fără patologii asociate., scrie aceeași sursă.