Modelul care nu poate zâmbi. Cum a ajuns să facă bani chiar dacă suferă de o afecțiune rară
Tayla Clement s-a născut cu o afecțiune extrem de rară numită tulburare de moebius, care o face să nu își poată mișca sprâncenele sau buza superioară.
Publicat: Duminica, 23 Octombrie 2022, 12:35 | Actualizat: Duminica, 23 Octombrie 2022, 12:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tayla Clement poate fi numită "fata care nu poate zâmbi", dar cu toate acestea strălucește de fericire.
Tânăra de 24 de ani din Noua Zeelandă își trăiește "cea mai bună viață" după ce a semnat un contract internațional de modeling, care îi va permite să inspire pe alții.
Modelul care nu poate zâmbi
Tulburarea, care afectează doar 1 din 4 milioane de oameni, este o afecțiune congenitală în care nervii faciali sunt subdezvoltați. În cazul lui Clement, asta înseamnă "sprâncenele mele nu se mișcă, ochii nu merg de la stânga la dreapta și buza superioară nu se mișcă, ceea ce înseamnă că nu pot zâmbi, de unde și numele „fata care poate” nu zâmbește", a spus ea pentru ABC News.
Asta a îngreunat creșterea, iar Clement a fost agresată sever în copilărie.
"Oamenii aduceau pungi de plastic la școală și îmi spuneau să le pun pe cap. Eram atât de urâtă încât nu voiau să mă vadă și nu meritam să fiu văzută", a spus ea. "Cred că atunci când ți se spune că ești urât și că nu ai valoare, crezi asta pentru că nu știi altceva".
La vârsta de 12 ani, Clement a suferit o intervenție chirurgicală menită să o ajute să zâmbească. Dar, după 12 luni de recuperare, medicii nu au reușit să-i trezească nervii de pe față și nimic nu s-a schimbat, a declarat ea pentru 7 News.
"M-am gândit că operația îmi va rezolva toate problemele pentru că am fost hărțuită atât de mult", a spus ea. "Dar n-a fost".
Hărțuirea a continuat de-a lungul anilor de școală, iar până la vârsta de 17 ani avea până la 10 convulsii pe zi, despre care medicii i-au spus că sunt crize disociative cauzate de stres traumatic sever.
Clement s-a confruntat cu o depresie severă
"Am avut o depresie atât de severă, încât medicii mi-au spus că sănătatea mea mintală este la fel de proastă ca a unui soldat care suferă de PTSD", a spus ea.
Clement a spus că în următorii câțiva ani, după absolvire, a reușit să-și dezvolte încrederea în sine prin participarea la o sală de sport și prin mediere. Și acum, va avea ocazia să-i inspire pe alții ca model.
"Îmi place să pot să-i ajut pe alții și să le dau putere", a adăugat ea. "Ma luminează atât de mult și, dacă aș putea zâmbi, este ca cel mai mare zâmbet de pe fața mea când vorbesc despre asta, pentru că mă luminează atât de mult", a spus ea pentru ABC News.
Clement speră să fie modelul pentru alții pe care ea nu l-a avut în copilărie.
"Nu aveam pe cine să văd în filme sau în mass-media sau în prima pagină a revistelor, așa că m-am simțit cu adevărat lipsită de valoare și neacceptată pentru că nu mă regăseam nicăieri", a spus ea. Acum, "să fii atât de deschis acceptat și dorit, m-am simțit atât de bine".
"Mă emoționează într-un fel, dar sunt atât de bucuroasă că eu am trecut prin toate, pentru că pot să inspir oamenii și să îi ajut, mă face atât de fericită."