Antena

(P) Cum te ajută o asigurare de viață de la OVB Romania

Există multe polițe de asigurare pentru care poți opta de-a lungul vieții, dar una dintre cele mai utile se dovedește a fi asigurarea de viață, care poate reprezenta o mână ju ajutor întinsă membrilor familiei rămași în viață după decesul beneficiarului.

Publicat: Marti, 28 Septembrie 2021, 11:47 | Actualizat: Marti, 28 Septembrie 2021, 11:49
Există multe polițe de asigurare pentru care poți opta de-a lungul vieții, dar una dintre cele mai utile se dovedește a fi asigurarea de viață, care poate reprezenta o mână ju ajutor întinsă membrilor familiei rămași în viață după decesul beneficiarului.

Poate părea o afirmație dură, dar cei care vor să fie liniștiți din acest punct de vedere, iau în calcul încheierea unei astfel de polițe, pentru că este o încă o metodă de a le arăta celor dragi că îți pasă de ei, oferindu-le o stabilitate economică.

Asigurarea de viață pe termen lung

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, o astfel de poliță pare destul de simplă. Lucrurile nu stau chiar așa, există mai multe tipuri de asigurări de viață, iar pentru a afla mai multe detalii despre fiecare în parte, specialiștii de la OVB Romania îți stau la dispoziție oricând dorești. De regulă, cei care optează pentru încheierea unei astfel de polițe optează pentru Asigurarea de viață pe termen lung.

De ce să închei o poliță de asigurare de viață

Există numeroase avantaje de care te poți bucura atunci când închei o astfel de viață, iar tinerii par ceva mai deschiși la această idee.
Pentru cei care optează pentru opțiunea Cash Value, aici avem de a face cu o acoperire pe durata întregii vieți a persoanei asigurate. Cu doar o mică sumă plătită lunar, beneficiarul poliței și-ar pune la adăpost familia în cazul în care se produce decesul lui pe neașteptate, dar și ar acoperi datoriile financiare dobândite în următorii 20 – 30 de ani.

Un alt avantaj de care te poți bucura atunci când închei o astfel de poliță de asigurare este și cel care stipulează faptul că persoanele asigurate nu au obligația de a plăti impozite pe dobânzi sau pe acele câștiguri care sunt atașate la conturile valorii în numerar al respectivei asigurări.

În fine, tot un punct forte este cel că se pot cumpăra astfel de asigurări pentru toți membrii familiei, ceea ce chiar reprezenta un mare avantaj pentru acele situații neprevăzute.

Dezavantajele unei asigurări de viață

Deși avantajele unei astfel de polițe ar trebui să fie suficiente pentru a te convinge că este o decizie bună încheierea unui astfel de contract, există și unele dezavantaje, pe care este bine să le cunoști de la început.

În cazul asigurării de viață cu valoare de numerar, lipsa de coerență a primelor este cea care ar putea să fie deranjantă. Costul lunar poate suferi modificări în timp, ceea ce poate face ca o politică avantajoasă la început să fie una mult mai scumpă ulterior. În cazul celor care depinde de un buget destul de strict și fix, aceasta ar putea fi destul de greu de suportat, din punct de vedere financiar.

Atunci când un asigurat rămâne în urmă, nu există garanșia că sunt fonduri disponibile suficiente pentru a acoperi primele pierdute.

De asemenea, nici asigurarea de viață pe termen lung nu este una lipsită de unele dezavantaje, iar cel mai important este faptul că nu este permanentă. Și, deși poate la început, când erai mai tânăr, primele lunare erau unele foarte ieftine, există posibilitatea ca după un mai mulți ani, sau când asiguratul împlinește o anumită vârstă, produsele la termen să expire. În aceste cazuri, se recomandă achiziționarea unei noi polițe – pentru a te bucura în continuare de acoperire, doar că acum altele vor fi primele lunare, unde se va ține cont de vârstă, dar și de starea de sănătate.

Recomandari A1

Cel mai bine este să discuții cu specialiștii în asigurări, pentru a afla toate amănuntele care te interesează, și a alege ceea ce este mai potrivit cerințelor tale.

Alege un agent cu experiență

Referitor la recomandarea de mai sus, cel mai bine este să ceri o consultație de specialitate la un agent de asigurare care are multă experiență, care va știi să îți ofere exact ceea ce ai tu nevoie. Și, nu uita, pentru că este vorba despre o anumită stabilitate economică pe care o oferi familiei în caz de decesul tău, beneficiarul poliței, trebuie să alegi un produs care să li se potrivească.

La ce să fii atent când închei o asigurare de viață

Înainte de a încheia o astfel de poliță, încearcă să îți faci bine temele, cum se spune, și fă câteva cercetări. Astfel, verifică dacă agentul de asigurare este sau nu acreditat să încheie astfel de contracte. Intră pe site-ul ASF, unde se găsește un Registru al intermediarilor în asigurări. Verifică dacă numele acestuia se regăsește în acest registru, și în caz contrar, mai bine spui pas.

Ai văzut și tu știrile de la televizor despre acea companie de asigurări cu probleme. Cu siguranță nu îți dorești și tu așa ceva, așa vezi ce informații poți afla despre poziția ocupată pe piață de respective companie, stabilitatea ei, dacă este mai bună pe partea de investiții sau protecție.

Citește cu atenție TOT contractul

Înainte de a semna cererea, recomandarea noastră și a specialiștilor este să nu o faci precum primarul, adică nici măcar să nu te uiți peste hârtii și să te bazezi doar pe afirmațiile verbale ale agentului de asigurări. Așadar, citește cu atenție tot contractul, inclusiv termenii și condițiile – pe care majoritatea oamenilor îi neglijează, vezi dacă datele personale sunt trecute în mod corect, asigură-te că înțelegi care sunt drepturile și obligațiile tale.

La final, un ultim sfat: nu retrage banii investiți într-o astfel de poliță în primii ani, pentru că din cauza penalităților, suma primită să fie ceva mai mică decât cea care a fost investită, atunci când decizi că nu vrei să mai mergi mai departe cu acest contract.

Whatsapp LinkedIn
asigurare de viata ovb romania poliție de asigurare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Sfatul lui Iancu Guda despre cât ne putem împrumuta în funcţie de ce salariu avem
Videoclipul zilei
Citește și
Timbaland, in pragul divortului
Viata unui soldat roman valoreaza 80.000 de euro
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cel mai subțire smartphone pliabil ajunge pe piață în februarie. Ce dimensiune impresionantă are useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
Mâncarea care ar schimba forma mandibulei, potrivit cercetătorilor. Copii sunt cei mai afectați UseIT
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Hello Taste