Pesta porcină africană 2019. Câți bani alocă Comisia Europeană pentru combatere?
Pesta porcină africană 2019. Câți bani alocă Comisia Europeană pentru combatere?
Publicat: Joi, 31 Ianuarie 2019, 15:07 | Actualizat: Joi, 31 Ianuarie 2019, 15:53- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În 2019, Comisia Europeană va aloca aproximativ 154 milioane de euro în încercarea de a combate bolile și infecțiile animalelor ce ar putea fi transmite oamenilor. Mai mult decât atât, prin aceste fonduri se dorește sprijinirea inspectării zonelor afectate de dăunători.
Vytenis Andriukaitis, comisarul european responsabil pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat "Combaterea pestei porcine africane şi a Xylella sunt exemplele zilnice ale acţiunilor UE în privinţa bolilor şi a pestei, care reprezintă ameninţări concrete la adresa veniturilor cetăţenilor noştri şi a unor sectoare economice cheie. Suma de 154 milioane de euro alocată de CE ilustrează cât de serioşi suntem în această problemă. Aceste fonduri vor fi folosite de autorităţile statelor membre pentru a le ajuta să reacţioneze rapid pentru a ţine sub control epidemiile care ar putea avea un impact serios asupra sănătăţii oamenilor şi a animalelor, asupra economiei şi comerţului”.
Comisia Europeană alocă 141 milioane de euro în domeniul sănătății animalelor pentru a susține implementarea celor 142 de programe aprobate pentru controlul, eradicarea și supraveghearea bolilor, dar în special a pestei porcine africane, cât și a bolilor ce pot fi transmise de la animale la oameni, precum salmoneloza, rabia și tuberculoza.
Anul acesta, UE va aloca 31 milioane de euro pentru inspectarea zonelor afectate de dăunători. Cea mai mare parte a acestor fonduri este destinată comabterii bacteriei Xylella fastidiosa. Această bacterie poate atinge 359 de specii vegetale şi nu există niciun remediu pentru însănătoşirea plantelor atinse de boală.
Sursă foto: lugojinfo.ro