Procurorii au început o anchetă, după ce peste 500 de scări de bloc din Craiova au fost dezinfectate cu o substanţă nepotrivită
Procurorii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, după ce peste 500 de scări de bloc din municipiul Craiova au fost dezinfectate cu o substanţă care nu era potrivită în cazul acţiunii preventive pentru corinavirus.
Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 10:01 | Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 10:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 4 aprilie, la nivelul Parchetului a fost înregistrat un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. “Din conţinutul actului de sesizare s-a reţinut că în data de 25 martie, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au eliberat acordul de utilizare a biocidului Aldezin societăţii Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din municipiul Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid”, se arată în comunicat. Procurorii desfăşoară cercetările in rem pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Primăria Craiova anunţase la sfârşitul lunii martie, că a solicitat SC Salubritate SRL Craiova, instituţia din subordinea Consiliului Local, să înceapă de marţi, 31 martie, operaţiunile de dezinfecţie pe scările de bloc, aşa cum prevede Ordonanţa Militară nr. 4/29.03.2020. Municipalitatea preciza printr-un comunicat de presă, că asociaţiile de proprietari programate vor fi contactate de către lucrătorii SC Salubritate Craiova, iar operaţiunea în sine se va efectua pe fiecare scară de bloc în prezenţa unui reprezentant al asociaţiei respective, urmând ca acesta, la final, să primească un document care să ateste serviciile realizate, dar şi măsurile pe care va trebui să le respecte locatarii după dezinfecţia scării de bloc. Acţiunile de dezinfecţie urmau să se facă etapizat, până la finalizarea tuturor scărilor şi, ulterior, permanent, pe toată perioada stării de urgenţă. Operaţiunea avea să fie oprită după ce s-a constatat că substanţa folosită nu trebuia utilizată în spaţii închise, care sunt locuite.
Sursa : news.ro