Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Tratamentul pentru coronavirus a intrat în vizorul procurorilor! Un flacon din medicamentul-minune costă peste 2.000 de lei

„Medicamentul-minune” în tratarea COVID-19 poate fi folosit doar de pacienții care își permit să plătească peste 2.000 de lei pentru un singur flacon. Procurorii generali americani, solicitare urgentă către autorități.

Tratamentul pentru coronavirus a intrat în vizorul procurorilor! Un flacon din medicamentul-minune costă peste 2.000 de lei

Profimedia

Gilead, singura firmă ce produce Remdesivir, medicamentul aprobat de autoritățile sanitare americane pentru tratarea infecției cu noul coronavirus, este acuzată că cere sume uriașe pentru produs.

O coaliție formată din 30 de procurori generali din Statele Unite ale Americii a trimis o scrisoare destinată Guvernului din SUA.

Aceștia cer ca Gilead să nu mai fie singura companie care să producă Remdesivir, crescându-se, astfel, producția tratamentului și scăzând prețul medicamentului.

„Gilead nu ar trebui să profite de această pandemie şi ar trebui forţaţi să facă mai mult şi să ajute mai mulţi oameni”, este una dintre declaraţiile din scrisoare.

Compania producătoare şi agenţiile guvernamentale nu au comentat scrisoarea procurorilor.

În prezent, în SUA, un flacon de Remdesivir costă aproximativ 520 de dolari, în cazul pacienților ce beneficiază și de asigurare privată.

Remdesivir - zeci de mii de doze pentru România

Remdesivir, singurul tratament aprobat de Uniunea Europeană, pentru tratarea infecţiei cu SARS-COV 2, ajunge în spitalele din România. 25 de mii de doze ar urma să fie distribuite în ţară.

România va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury , în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania. Mai multe detalii, AICI.

Recomandari