Antena

(P) Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltul

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Publicat: Joi, 08 Aprilie 2021, 16:36 | Actualizat: Joi, 08 Aprilie 2021, 18:31
Zexe este unul dintre restaurantele care se găsesc în aplicația eatZZ
Shutterstock.com

Să aflăm împreună cum s-au reinventat, de la meniul lor cu specific românesc reinterpretat până la modul de funcționare, în interviul realizat cu Amalia Stanciu, manager și proprietar ZEXE.

eatZZ.ro: De cât timp sunteți în industrie și care este specializarea voastră?

Amalia Stanciu, manager ZEXE: Suntem în industrie de peste două decenii, în august anul acesta vom aniversa 23 de ani. Restaurantul nostru are ca specialitate preparatele românești reinterpretate, adaptate gusturilor și tendințelor actuale.

Pe baza experienței acumulate și având permanent în vedere cerințele clienților, concepem meniurile astfel încât să asigurăm atât unitatea conceptului, pe de o parte, cât și posibilitatea, pentru clienți, de a alege mâncăruri gustoase, plăcute și, în același timp, adaptate stilului lor de viață.

La ZEXE, clienții noștri au o experiență culinară, petrec momente din viață și ne dorim ca aceste momente să fie cât mai plăcute.

Echipa ZEXE, formată din oameni cu experiență și dăruire, sudată în timp (am colegi care sunt în echipă de peste 10 ani), funcționează ca un mecanism de ceas – precis, eficient, organizat – astfel încât să ne putem atinge obiectivele.

Cum arată meniul ZEXE

Un element esențial în obținerea gustului specific al preparatelor noastre îl constituie materiile prime utilizate. Folosim materii prime de cea mai bună calitate, naturale, verificate, astfel încât să putem pregăti și oferi preparate gustoase și, în același timp, sănătoase. De exemplu, de peste 3 ani am înlocuit puiul cu bibilica, care este o pasăre crescută liber. Un alt exemplu este carnea de porc pe care am înlocuit-o cu carnea de porc de mangaliță, o rasă de porc cu carne sănătoasă, care are un colesterol bun pentru organismul nostru.

În plus, la ZEXE, ne pregătim cârnații, mititeii, pieptul de rață afumat și specialitatile afumate din carnea de mangaliță, având astfel un control asupra conținutului și calității acestora. Nu folosim niciun aditiv alimentar, gustul se obține doar din ingrediente (carne, legume, mirodenii) motiv pentru care ciorbele noastre, de exemplu, se fac în 6 -7 ore. Toate aceste detalii duc la obținerea unor preparate savuroase și sănătoase.

Mai mult decât atât, controlul de calitate și conformitate al preparatelor este continuu astfel încât să ne asigurăm că tot ceea ce preparăm și servim este conform cu ceea ce înseamnă gustul ZEXE și cu așteptările clienților .

Și partea cea mai frumoasă este că îmi place să fac acest lucru, fac totul din pasiune și bazat pe experiența acumulată - sunt în Horeca de la 19 ani, am trecut prin toate departamentele, am făcut cursuri de bucătărie avansată în țară și în străinătate.

eatZZ.ro: Care este impactul pandemiei asupra ta, la nivel personal? Dar asupra ta profesional?

Recomandari A1

Amalia Stanciu: Am trecut prin mai multe faze. Inițial nu știam ce se întâmplă, apoi am început să mă gândesc ce pot face. Au fost multe pierderi pentru că avem restaurante în spații închise și nu am avut voie sa funcționăm. Lecția aici pentru noi a fost să învățăm să ne adaptăm, să ne bazăm pe experiență, cunoștințele și rezultatele anterioare.

Anul trecut, în martie-aprilie, estimam că se va termina rapid această poveste pentru că avem doctori buni și în unele țări pandemia părea să aibă o soluție. Nu a fost așa. Am vrut să sprijin și eu eforturile din acea perioadă - am gătit pentru cadrele medicale din spitalele Colentina și Fundeni, împreună cu colegii mei care au fost foarte săritori și au ales să gătească pentru spitale fără să fie plătiți. Veneau la restaurant pe rând, lucrau în ture să se protejeze, iar utilitățile și cheltuielile administrative au fost suportate de managementul ZEXE.

La nivel personal, am pierdut o mare parte din angajați. Din totalul de 100 de angajați, acum mai sunt doar 40 de oameni dintre cei cu care am muncit mult timp. La ZEXE eram și suntem ca într-o familie. De cele mai multe ori, chiar eu le dădeam speranță, îi ajutam, nu eram doar un șef.

Dacă ar fi să trag o singură concluzie, aș spune că pandemia mi-a arătat că pot să mă adaptez și să evoluez. În prezent lucrăm să mai deschidem un restaurant și sper că lucrurile se vor îmbunătăți.

eatZZ.ro: Ce mănânci foarte des din bucătăria voastră? Sau ce fel de mâncare ne recomanzi din bucătăria voastră?

Amalia Stanciu: Sunt adepta unui stil de viața sănătos și a produselor de foarte bună calitate. În esență este vorba despre percepția asupra propriei sănătăți pentru că, în timp, stresul, alimentația și alte decizii incorecte se simt în corpul nostru. Și, dacă vrem, putem elimina ceea ce nu ne face bine.

Îmi place să mănânc legume și pește. Calcanul de Marea Neagră este unul dintre preparatele mele preferate, îmi plac zacuștile de la ZEXE – cu vinete, cu hribi și cu sturion. Uneori savurez ciorba de ied cu tarhon, o rețetă interesantă pe care am reinterpretat-o după ce am descoperit-o la o pensiune sau mănânc o porție de sarmale de mistreț. Îmi place terina sub formă de pate, pregătită după modelul franțuzesc (cu leurdă și foie gras) sau icrele de știucă cu ceapă verde.

eatZZ.ro: Suntem convinși că ești mare iubitoare a preparatelor voastre, dar când ai poftă de altceva, ce alegi?

Amalia Stanciu: Mi-e poftă uneori de mâncare libaneză... guacamole îmi mai place foarte mult. Uneori îmi comand de la The GRILL, au câteva preparate care îmi plac mult: tartarul de pește, pieptul de rață cu piure cu trufe și rasolul de berbecuț. Ocazional gust creveții Argentina la tigaie, tot de la ei.

eatZZ.ro: Aveți un mesaj pentru noi? O poveste? Un sfat?

Amalia Stanciu: M-am asociat cu aplicația eatZZ pentru că am foarte mare încredere în Antena Group, Mereu am considerat înțelept să mă asociez cu persoane care mă motivează și de la care pot învăța, nu putem face totul bine singuri. Cred că este bine să fim mai mulți parteneri ca să reușim împreună, să creăm sinergii și, implicit, valoare mai mare decât fiecare dintre noi. De aceea îmi doresc o colaborare de lungă durată.

Aș adăuga faptul că îmi place asocierea cu Dani Oțil pentru că este o persoană pozitivă, pentru că a reușit să supraviețuiască în această perioadă, iar restaurantul lui este foarte elegant și adaptat trendului actual.

Tot analizând criza cauzată de pandemie mi-am dat seama că ne-am revenit tocmai pentru că a fost o cauză care nu a ținut de mine. Pandemia efectiv ne-a pus la pământ, a fost o problema mondială care ne-a deviat pe toți de la traseu. ZEXE, până în acel moment, nu a avut coborâșuri.

Azi, după o experiență de un an, începem să ne vedem drumul, piața și să ne adresăm corespunzător clienților. Sfatul meu e că: Binele învinge și sigur va fi bine!. Si, chiar dacă cifrele nu sunt la fel, suntem mulțumiți și îincrezători!

Ce este eatZZ

eatZZ, cea mai nouă aplicație de food delivery, este comunitatea prin care susținem industria HoReCa, într-una dintre cele mai grele perioade prin care trece aceasta.

eatZZ, lansată sub sloganul „Unul pentru altul”, îndeamnă utilizatorii să se sprijine unul pe celălalt, pune accent pe respect și ajutor reciproc și încurajează competiția sănătoasă. Fără intermediari, aplicația oferă mai multă siguranță şi comisioane mai mici.

De la preparate tradiționale, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei.

eatZZ este momentan disponibil exclusiv pentru bucureșteni în App Store și Google Play, dar și pe website-ul www.eatzz.ro. Platforma îşi propune ca în viitor să ajungă în cât mai multe zone din ţară.

Este timpul să fim mai mult unul pentru altul. Tu fii pentru noi în aplicația EatZZ.

Descarcă! Comandă! Poftă bună!

www.eatZZ.ro

Whatsapp LinkedIn
eatzz horeca aplicatii mobil
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Mâncarea italiană face senzație de sărbători. Cu ce să umpli masa de sfârșit de an
Ciorba, un preparat tradiție în România! Cele mai inedite combinații
Top 3 idei culinare rapide. Rețete delicioase pentru care nu trebuie să stai prea mult în bucătărie
10 beneficii ale alimentelor picante. De ce este bine să consumi din când în când mâncare picantă
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste