Panică la Spitalul Județean Brașov! Unul dintre medici nu s-a mai abținut: ”E panică! Toți putem fi infectați!”
La Spitalul de Urgenta din Brasov nu exista material de protectie suficient pentru personalul medical. La o secție de 26 de paturi sunt 3 medici, 22 de asistente și 14 infirmiere, dar lucreaza fara protectie adecvata. Cititi marturia unui angajat al spiitalului
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Aprilie 2020, 07:27 | Actualizat: Marti, 14 Aprilie 2020, 11:42BrasovTV.com publica marturia unui medic al Spitatului Judetean de Urgente Brasov. Un cadru medical al Secției Chirurgie Plastică de la spitalul mentionat a trimis un mesaj redacției brasovene, in care povestește ca lucreaza doar cu mănuși și simple măști chirurgicale, fara protectia necesara. Acesta marturiseste ca exista foarte putine echipamente de protecție adecvate, inclusiv măști cu filtru hepa, care se predau la final, din tură în tură.
"Putem utiliza echipamentele de protectie doar dacă pacientul devine simptomatic, dar atunci este prea târziu, am putea fi toți infectați". In plus, acesta atrage atentia ca pacienții vin netestați, ca niciun cadru medical al secție nu a fost testat șica nu există vreo programare pentru testare, mai ales după ce s-a întâmplat pe Chirurgie II și Chirurgie III.
E panică și la Radiologie, în urma pacienților pozitivi găsiți până acum! Exista valuri de internări, vin pacienți fără testare și se face doar un triaj verbal la cort, pe încredere, pe propria răspundere a pacienților.
De multe ori, bolnavii poate nici nu știu că sunt pozitivi ... Ce s-a întâmplat pe Chirurgie II și III se poate întâmpla în orice moment și pe altă secție ... Cadrele medicale poartă mănuși, mască simplă chirurgicală, bonetă și hainele normale de muncă pe care le iau acasă și fiecare le spală cum poate și cu ce poate", a scris cadrul medical, care atrage atentia ca "personalul dorește purtarea permanentă a echipamentului de protecție, a măștii cu filtru hepa, a combinezoanelor, dar nu sunt destule la o secție de 26 de paturi, 3 medici, 22 de asistente și 14 infirmiere"
Contactat telefonic, șeful Secției Chirurgie Plastică de la Spitalul Județean Brașov, doctorul Dan Grigorescu, nu a confirmat necesitatea folosirii echipamentului COVID-19 la acest moment, în compartimentul pe care îl conduce, scrie www.brasovstiri.ro