Antena

FRT a publicat condiţiile speciale de antrenamente, care se vor relua din 15 mai; scuipatul pe teren, interzis, potrivit reglementărilor MTS

Federaţia Română de Tenis a publicat, miercuri, după conferinţa de presă a ministrului TS, Ionuţ Stroe, condiţiile speciale de antrenamente, care se vor putea relua după 15 mai în sporturi individuale, incusiv tenis de câmp. Între măsurile impuse în cadrul pregătirii este şi interzicerea scuipatului pe teren, conform documentului întocmit de MTS.

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020, 14:23 | Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020, 17:13
Federaţia Română de Tenis a publicat, miercuri, după conferinţa de presă a ministrului TS, Ionuţ Stroe, condiţiile speciale de antrenamente, care se vor putea relua după 15 mai în sporturi individuale, incusiv tenis de câmp. Între măsurile impuse în cadrul pregătirii este şi interzicerea scuipatului pe teren, conform documentului întocmit de MTS.

Tenisul de câmp este printre sporturile individuale din România care, începând cu data de 15 mai, îşi pot relua activitatea, dar în condiţii speciale, potrivit unui anunţ făcut miercuri de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Astfel, potrivit documentului ”Condiţii pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale care se pot practica în aer liber”, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului, măsurile descrise mai jos descriu cadrul în care sporturile individuale în aer liber pot fi practicate de către sportivi.

”Acest cadru este valabil exclusiv pentru activităţile sportive care se pot practica individual, în grupuri nu mai mari de trei persoane şi în aer liber”, se arată în informarea FR Tenis.

Redăm mai jos condiţiile impuse de MTS, dar adaptate la tenis de câmp, conform FRT.

”În cazul în care disciplinele sportive sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, administratorii acestor baze trebuie să ia măsuri pentru ca următoarele condiţii să fie îndeplinite:

MĂSURI SPECIFICE TENIS, LA SIMPLU

1. Pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanţi (2 jucători, 1 antrenor/medic etc.)

2. Nu este permis accesul pe teren al copiilor de mingi.

3. Schimbarea terenurilor nu este permisă.

4. În măsura în care este posibil, jucătorii îşi vor marca propriile mingi şi le vor folosi doar pe acestea la serviciu. La sfârşitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.

MĂSURI GENERALE

a) Bazele să fie împrejmuite;

Recomandari A1

b) Fiecare punct de acces să fie păzit;

c) Să se facă triajul epidemiologic al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;

d) La accesul în bază, sportivii vor fi trecuţi pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-Cov 2;

e) Accesul să fie permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului;

f) Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă;

g) Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese (etc.)

h) Este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;

i) Fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate /evacuare.

j) Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condiţiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.

MĂSURI CARE PRECED ANTRENAMENTUL

1. Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt: tuse, febră, dificultate în respiraţie (creşterea frecvenţei respiratorii), cu debut brusc. Alte simptome care pot apărea sunt: nas înfundat, secreţii nazale fluide, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare, diaree, stare de oboseală. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a se antrena;

2. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi;

3. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea şi/sau dezinfectarea mâinilor şi a echipamentului sportiv (de exemplu, gel hidroalcoolic dezinfectant).

CONDIŢII DE ANTRENAMENT GENERAL VALABILE

a) Se permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber. Desfăşurarea activităţilor în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.

b) Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanţă este de cel puţin 2 metri în perioadele de repaus şi de cel puţin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ţine cont de faptul că particulele de transpiraţie ori salivă se pot transmite pe distanţe mult mai mari în acest context.

c) Este interzis scuipatul în spaţiul de antrenament.

d) Este permisă, cu condiţia respectării tuturor măsurilor de distanţare socială şi igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din şcoala alergării, exerciţii de echilibru şi orientare spaţială din gimnastică, exerciţii cu propria greutate, exerciţii de tehnică şi tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situaţii specifice de luptă/joc, execuţia tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coş/poartă fără minge etc.).

e) În cazul sportivilor de performanţă, care sunt asistaţi de antrenor şi alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în timpul şedinţelor tehnice. În cazul în care medicul sportiv este de faţă, el trebuie să poate echipamentul de protecţie pe tot parcursul interacţiunii directe cu sportivul.

f) Echipamentul sportiv (de exemplu: bicicleta, racheta de tenis, arcul etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.

CONDIŢII DUPĂ ANTRENAMENT

1. Echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire;

2. Îmbrăcămintea folosită în timpul antrenamentului trebuie pusă direct într-o sacoşă închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 grade Celsius;

3. Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauţiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esenţial, în zona de fizioterapie /kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecţie personal”.

Ministrul TS, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că din 15 mai va fi permisă reluarea antrenamentelor în sporturi individuale.

"Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. (...) Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu MS cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din 2 în 2 săptămâni. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală".

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
frt publicat conditii speciale antrenamente reluate pe 15 mai scuipat pe teren interzis
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Citește și
Federația Română de Tenis a decis locul de disputare al meciului de Fed Cup România - Canada! Halep &...
2 000 de copii vor primi gratuit prima lectie de tenis, printr-o campanie a Federatiei Romane de Tenis
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Un tânăr care vrea să deschidă o afacere într-un cartier rezidențial a primit zeci de idei.... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase HelloTaste.ro
Mircea Badea, despre esenţa ortodoxiei: "Aceasta este credinţa mea, teza mea personală" Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Datoria guvernamentală a urcat la 52,4% din PIB, în februarie 2024 Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Momente foarte grele! Adriana Iliescu a făcut cel mai TRIST anunț Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius Observator
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament MediCOOL
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face DeParinti
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa, sezon 9. Ce au discutat Alexandru și Cristina în pauză, după ce Gabriela Cristea a anunțat încălcarea de regulament
Cum arată azi Robert Powell, actorul din filmul "Iisus din Nazareth", în regia lui Franco Zeffirelli. E total schimbat
Emi și Cuza pășesc pe scena Te cunosc de undeva! în ritmuri de Afrobeat și vor interpreta o piesă foarte cunoscută
Iulia Albu, apariție electrizantă pe scena iUmor, în Gala România, ești Campioană!, în ediția specială de Paște difuzată duminică
Mireasa, sezon 5. Ce mai face Yana, fosta iubită a lui Andrei. Ce fostă concurentă i-a fost alături la aniversarea de 25 de ani
Mireasa, sezon 9, Doi foști concurenți s-au întâlnit în afara competiției. Imaginea care i-a încântat pe fanii emisiunii
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Mai multe