Antena

FRT a publicat condiţiile speciale de antrenamente, care se vor relua din 15 mai; scuipatul pe teren, interzis, potrivit reglementărilor MTS

Federaţia Română de Tenis a publicat, miercuri, după conferinţa de presă a ministrului TS, Ionuţ Stroe, condiţiile speciale de antrenamente, care se vor putea relua după 15 mai în sporturi individuale, incusiv tenis de câmp. Între măsurile impuse în cadrul pregătirii este şi interzicerea scuipatului pe teren, conform documentului întocmit de MTS.

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020, 14:23 | Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020, 17:13
Federaţia Română de Tenis a publicat, miercuri, după conferinţa de presă a ministrului TS, Ionuţ Stroe, condiţiile speciale de antrenamente, care se vor putea relua după 15 mai în sporturi individuale, incusiv tenis de câmp. Între măsurile impuse în cadrul pregătirii este şi interzicerea scuipatului pe teren, conform documentului întocmit de MTS.

Tenisul de câmp este printre sporturile individuale din România care, începând cu data de 15 mai, îşi pot relua activitatea, dar în condiţii speciale, potrivit unui anunţ făcut miercuri de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Astfel, potrivit documentului ”Condiţii pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale care se pot practica în aer liber”, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului, măsurile descrise mai jos descriu cadrul în care sporturile individuale în aer liber pot fi practicate de către sportivi.

”Acest cadru este valabil exclusiv pentru activităţile sportive care se pot practica individual, în grupuri nu mai mari de trei persoane şi în aer liber”, se arată în informarea FR Tenis.

Redăm mai jos condiţiile impuse de MTS, dar adaptate la tenis de câmp, conform FRT.

”În cazul în care disciplinele sportive sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, administratorii acestor baze trebuie să ia măsuri pentru ca următoarele condiţii să fie îndeplinite:

MĂSURI SPECIFICE TENIS, LA SIMPLU

1. Pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanţi (2 jucători, 1 antrenor/medic etc.)

2. Nu este permis accesul pe teren al copiilor de mingi.

3. Schimbarea terenurilor nu este permisă.

4. În măsura în care este posibil, jucătorii îşi vor marca propriile mingi şi le vor folosi doar pe acestea la serviciu. La sfârşitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.

MĂSURI GENERALE

a) Bazele să fie împrejmuite;

Recomandari A1

b) Fiecare punct de acces să fie păzit;

c) Să se facă triajul epidemiologic al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;

d) La accesul în bază, sportivii vor fi trecuţi pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-Cov 2;

e) Accesul să fie permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului;

f) Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă;

g) Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese (etc.)

h) Este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;

i) Fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate /evacuare.

j) Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condiţiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.

MĂSURI CARE PRECED ANTRENAMENTUL

1. Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt: tuse, febră, dificultate în respiraţie (creşterea frecvenţei respiratorii), cu debut brusc. Alte simptome care pot apărea sunt: nas înfundat, secreţii nazale fluide, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare, diaree, stare de oboseală. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a se antrena;

2. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi;

3. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea şi/sau dezinfectarea mâinilor şi a echipamentului sportiv (de exemplu, gel hidroalcoolic dezinfectant).

CONDIŢII DE ANTRENAMENT GENERAL VALABILE

a) Se permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber. Desfăşurarea activităţilor în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.

b) Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanţă este de cel puţin 2 metri în perioadele de repaus şi de cel puţin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ţine cont de faptul că particulele de transpiraţie ori salivă se pot transmite pe distanţe mult mai mari în acest context.

c) Este interzis scuipatul în spaţiul de antrenament.

d) Este permisă, cu condiţia respectării tuturor măsurilor de distanţare socială şi igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din şcoala alergării, exerciţii de echilibru şi orientare spaţială din gimnastică, exerciţii cu propria greutate, exerciţii de tehnică şi tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situaţii specifice de luptă/joc, execuţia tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coş/poartă fără minge etc.).

e) În cazul sportivilor de performanţă, care sunt asistaţi de antrenor şi alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în timpul şedinţelor tehnice. În cazul în care medicul sportiv este de faţă, el trebuie să poate echipamentul de protecţie pe tot parcursul interacţiunii directe cu sportivul.

f) Echipamentul sportiv (de exemplu: bicicleta, racheta de tenis, arcul etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.

CONDIŢII DUPĂ ANTRENAMENT

1. Echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire;

2. Îmbrăcămintea folosită în timpul antrenamentului trebuie pusă direct într-o sacoşă închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 grade Celsius;

3. Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauţiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esenţial, în zona de fizioterapie /kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecţie personal”.

Ministrul TS, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că din 15 mai va fi permisă reluarea antrenamentelor în sporturi individuale.

"Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. (...) Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu MS cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din 2 în 2 săptămâni. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală".

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
frt publicat conditii speciale antrenamente reluate pe 15 mai scuipat pe teren interzis
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Citește și
Federația Română de Tenis a decis locul de disputare al meciului de Fed Cup România - Canada! Halep &...
2 000 de copii vor primi gratuit prima lectie de tenis, printr-o campanie a Federatiei Romane de Tenis
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste