Antena

Ionuţ Stroe: Reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, numai în regim izolat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, numai în regim izolat, putând începe chiar de marţi, cu etapa preliminară.

Publicat: Marti, 05 Mai 2020, 11:58 | Actualizat: Marti, 05 Mai 2020, 14:19
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, numai în regim izolat, putând începe chiar de marţi, cu etapa preliminară.

"Antrenamentele în regim izolat vor putea fi reluate gradual, respectând strict patru etape. Faza I este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentului, faza a doua, sesiuni de antrenament individual în cantonament, faza a III-a, sesiuni de antrenament în grupuri mici, în cadrul cantonamentului, iar faza a IV-a, sesiuni de antrenament colective. În funcţie de nivelul de risc, persoanele de la baza sportivă se împart în trei categorii. Prima categorie sunt persoanele care necesită măsuri de protecţie crescută, adică jucătorii, antrenorii, medicii şi fizioterapeuţii. A doua categorie de persoane sunt cele care necesită măsuri medii de protecţie, personalul administrativ, de suport, din bucătării, cel de curăţenie, toţi aceştia vor fi organizaţi în echie care lucrează în ture de minim 14 zile consecutive. Cea de-a treia categorie de personal sunt cei care necesită măsuri reduse de protecţie şi sunt cei care se ocupă de securitate şi de pază, care practic nu vor avea acces în zonele de cantonament şi de antrenament", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că toate condiţiile privind reluarea antrenamentelor sportivilor profesionişti sunt cuprinse într-un ordin comun al ministerelor Sportului şi Sănătăţii.

"Am semnat împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, un ordin comun al celor două ministere, care descrie felul în care se vor face primii paşi pentru repornirea activităţii sportive într-un cadru organizat în România. După 15 mai, după încetarea stării de urgenţă, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber şi pentru antrenamentele sportivilor profesionişti. În privinţa sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive şi unor sporturi care desfăşară activităţi în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, kaiacului, canotajului, ciclismului, echitaţiei, golfului, kartingul, motociclismul, tenisului, tirului cu arcul, tirui sportiv, yachtingului şi aşa mai departe. Propunerea noastră conţine o serie măsuri generale, măsuri foarte uşor de înţeles, foarte uşor de aplicat, care vor trebui respectate după data de 15 mai şi care ţin de respectarea distanţei dintre persoane şi de respectarea unor măsuri de igienă. Săptămâna viitoare vom organiza o nouă conferinţă de presă pentru a da toate detaliile despre cum se vor pune în practică aceste măsuri şi cum se vor putea face aceste sporturi după data de 15 mai. Este doar faza I a unui traseu care va fi de lungă durată, la capătul căreia toate sporturile vor putea reveni la normal. Dar subliniez, epidemia este încă o realitate şi trebuie să ţinem cont de evoluţia ei. Vom evalua periodic unde ne aflăm şi dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfăşurarea de competiţii. Astăzi nu vorbim de reluarea competiţiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire, a precizat Stroe.

Ministrul a afirmat că sportivii îşi vor relua antrenamentele numai în regim izolat şi fiecare participant la programul de cantonament va trebui să-şi asume sub semnătură că va respecta cu stricteţe regulile descrise în acest ordin comun.

"Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis. şi să-şi desfăşoare întreaga activitate în condiţii controlate. Fiecare club care doreşte să înceapă antrenamentele trebuie să dispună pentru cantonament de o bază proprie sau în uz exclusiv, cu spaţii de cazare, bucătărie spaţii medicale, terenuri antrenament, eventual săli de forţă sau alte facilităţi necesare activităţii de antrenament. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ şi de suport, care trebuie să fie izolat alături de sportivi şi antrenori, prin rotaţie, în ture minime de 14 zile. În interiorul bazelor sportive de cantonament vor exista măsuri şi reguli clare pentru sălile şi terenurile de antrenament, pentru vestiare, bucătărie, spălătorie şi zonele medicale. Trebuie asigurate toate echipamentele de protecţie pentru personalul medical de la baza antrenament, dar şi spaţii pentru cei suspecţi de Covid-19. Fiecare federaţie trebuie să-şi consulte cluburile să vadă în ce măsură pot îndeplini aceste condiţii şi ce măsuri pot lua mai departe sau eventual avansa propuneri de completare a acestui ordin, prin regulamente interne ale fiecărei federaţii. Condiţiile descrise prin acest ordin reprezintă un prag minimal sub care nu se poate coborî. Dar nu ne putem împotrivi dacă şi ei au propuneri pentru a aduce un plus de siguranţă sportivilor sau pentru a face aceste măsuri mai stricte, mai clar precizate sau mai bine de înţeles pentru sportivi şi pentru cei care îi însoţesc în aceste antrenamente. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea şi cu siguranţa sportivilor. Fiecare participant la acest program de cantonament va trebui să-şi asume sub semnătură că va respecta cu stricteţe regulile descrise în acest ordin comun. Acest ordin comun dispune doar pentru cei care doresc să-şi reia antrenamentele şi numai în regim izolat", a spus el.

Stroe a declarat că sportivii vor trebui să stea în izolare 14 zile înainte de începerea antrenamentelor.

Sportivii care doresc să-şi reia antrenamentele, antrenorii, medicii şi aşa mai departe trebuie în mod obligatoriu, începând poate chiar de astăzi să stea o perioadă de 14 zile în izolare totală, înainte de a începe cantonamentul, iar la ieşirea din izolare, aceştia trebuie testaţi pentru Covid-19. Doar cei care au rezultatul negativ şi nu prezintă simptome specifice vor fi admişi în bazele de cantonament desmnate. procurarea ţi plata acestor teste trebuie asigurată de fiecare club sau federaţie sportivă. Transportul sportivilor şi al antrenorilor de acasă la loucl de cantonament se va face de preferinţă cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. La intrarea în cantonament şi zilnic se va face triajul epidemiologic de către medicul clubului care va însoţi permanent echipa sau de către un medic angajat de club pe perioada acestui cantonament şi pe perioada pandemiei. În cazul apariţiei unei modificări legată de simptome sau temperatură, i se va interzice sportivului respectiv participarea la antrenamente. În săptămâna premergătoare începerii antrenamentelor se va programa vizita medicală al INMS sau la policlinicile de medicină sportivă din ficare judeţ. testarea pentur Covid-19 a sportivilor şi staff-ului se va efectua în orice moment la recomandarea medicului care însoţeşte echipa în cantonament, ori de câte ori este necesar. Grupurile de antrenament, inclusiv staff-ul nu se schimbă şi nu interacţionează între ele decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective comune. Persaoenle din grupul de risc amxim nu vor părăsi baza de antrenament pe toată durata desfăşurării cantonamentului. În lcul respectiv vor trebui cazaţi. Personalul care necesită măsuri de securitate medii va sosi în locaţiile stabilite înaintea sportivilor. Clubul sau federaţia vor trebui să le asigure echipamente necesare de protecţie pe toată durata turei şi va supus testării pentur Covid-19. Dacă vorbim despre bucătărie vor fi măsuri foarte stricte. Aprovizionarea se va face maxim o dată, de două ori pe săptămână, în vederea reducerii contactului cu exteriorul la minim posbil. Servirea mesei se va face în regim de room-service, preferabil în ambalaje de unică folosinţă şi nu se va afce în regim de cantină sau restaurant pentur a evita pe cât posibil contactul între eprsonalul de servire şi personalul din bucătorie şi sportivi, a adăugat Ionuţ Stroe.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
ionuţ stroe reluarea antrenamentelor sportivi patru faze regim izolat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Imola 2024 se văd LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 17 - 19 mai, urmărește toate etapele pe canalele dedicate.
Stirile zilei ANCHETĂ. Scoici cu substanţe cancerigene şi metale grele, în farfurii. Pescarii le adună din zone interzise
Citește și
Stroe: Statul trebuie să răscumpere Arenele BNR de la banca naţională
Ionuţ Stroe: Sportivii sunt exemplu public / Încă nu vor fi spectatori la competiţii, acţionăm cu...
Ionuţ Stroe: Se pot relua competiţiile pe echipe, fără spectatori. Fotbalul a solictat reluarea la 13...
Ministrul Tineretului şi Sportului: Ne-am inspirat din Bundesliga
Video recomandate
Video
Citește și
Efectele secundare ale pierderii rapide în greutate. La ce poți să te aștepți atunci când slăbești brusc Catine.ro
De ce gemenii Victoriei Ruffo au ales să stea departe de lumina reflectoarelor. Ce relație au cu mama lor Happy Channel
Ce făceau doi români pe un drum de țară din Anglia. Au fost blocați de localnici și apoi condamnați Libertatea.ro
Rareș Bogdan, despre alegerile pentru București: „Se vor câștiga cu sub 30%”. De ce nu exclude... Ziare.com
Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul... AntenaSport
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:... Elle
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon HelloTaste.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis" Antena3.ro
5 branduri de mașini cu cele mai fiabile motoare. Ce vehicule au impresionat useit
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu... Catine
Noi restricții de trafic în București weekendul acesta Wall-Street
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale ies la iveală Kudika
Motivul pentru care bagajele roşii au prioritate la urcarea în avion. Explicaţia te va da pe spate Playtech
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul Redactia.ro
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat... Observator
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume ProSport
Calcul complet. Ce pensie va primi un român, dacă are o vechime de 35 de ani de muncă Gandul
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde a fost găsit, acum, în mai 2024 CanCan
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune DeParinti
Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul sexy în timpul unei sesiuni de dans. Cântăreața a început pregătirile... ZUTV
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat UseIT
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Hello Taste