Antena

- 4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din ţară. Masa de aer polar îngheață România

Masa de aer polar îngheață România. Vreme deosebit de friguroasă pentru această perioadă, iar meteorologii anunță că vom avea parte de ploi, dar și de primele ninsori până la finalul lui septembrie. Cea mai mică temperatură din țară s-a înregistra în județul Harghita. Au fost 4 grade Celsius în termometre.

Publicat: Joi, 19 Septembrie 2019, 10:30 | Actualizat: Joi, 19 Septembrie 2019, 12:01
Masa de aer polar îngheață România. Vreme deosebit de friguroasă pentru această perioadă, iar meteorologii anunță că vom avea parte de ploi, dar și de primele ninsori până la finalul lui septembrie. Cea mai mică temperatură din țară s-a înregistra în județul Harghita. Au fost 4 grade Celsius în termometre.

Masa de aer polar îngheață România. Vreme deosebit de friguroasă pentru această perioadă, iar meteorologii anunță că vom avea parte de ploi, dar și de primele ninsori până la finalul lui septembrie. Cea mai mică temperatură din țară s-a înregistrat în județul Harghita. Au fost - 4 grade Celsius în termometre.

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat joi dimineaţa, la Joseni, unde mercurul termometrelor a arătat minus 4,2 grade Celsius, valori negative fiind consemnate şi în alte localităţi ale judeţului Harghita.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, Narcisa Milian, a declarat, pentru Agerpres, că cea mai scăzută temperatură, de minus 4,2 a fost măsurată la Staţia Meteo Joseni, în vreme ce la Miercurea Ciuc termometrele au arătat minus 3,9 grade, iar la Topliţa au fost minus 3,6 grade Celsius.

La Odorheiu Secuiesc, temperaturile au fost mai ridicate, minima consemnată fiind de 1,6 grade Celsius. De asemenea, în tot judeţul a căzut brumă. Potrivit sursei citate, temperaturile sunt mai scăzute decât media perioadei, dar nu s-a înregistrat un record al acestei zilei, fiind ani în care temperaturile în Harghita au scăzut şi mai mult.

Masă de aer polar, dinspre Nord, în România. Când sunt așteptate ninsori

Meteorologul Narcisa Milian a precizat că această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre Nord, pe un fond de cer senin.

"E o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer degajat şi atunci, fiind depresiune, aerul rece 'cade' acolo, rămâne şi se face foarte rece. Deci nu e ceva neobişnuit că a scăzut aşa de mult temperatura. (...) În perioada următoare, temperaturile rămân negative, dar pe măsură ce trec zilele, se încălzeşte uşor-uşor", a arătat Narcisa Milian.

Meteorologii au emis o informare meteo pentru toate zonele țării, valabilă în următoarea săptămână, dar cu tendințe clare până spre finalul lunii septembrie.

Iată cum va fi vremea în a doua jumătate a lunii septembrie:

Vremea în Muntenia

Vremea în zona Munteniei va fi mai caldă decât valorile normale pentru această perioadă. În medie, vom avea valori de 29...30 de grade, iar în intervalul 18-21 septembrie se va răci până în jurul a 19 grade. Temperatura aerului va creşte din nou şi, până la sfârşitul intervalului, media regională a maximelor va fi cuprinsă între 22 şi 27 de grade. Valorile minime vor marca o scădere, de la 13...14 grade în primele două nopţi, până la o medie de 6 grade, în data de 22 septembrie. Apoi tendinţa va fi de creştere uşoară, spre 12 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18-20 septembrie.

Frig şi în Oltenia

Recomandari A1

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade, până spre 20 de grade în intervalul 18 – 21 septembrie. Apoi această medie va fi apoi în creştere, cu maxime de până la 26 de grade la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 13...14 grade în primele două nopţi, până spre 6 grade în jurul datei de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va creşte din nou, spre 12 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 18 - 20 septembrie.

Vine primăvara în Transilvania

Vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice din primele două nopţi, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua şi va ajunge la o medie de 2 grade în 21 şi 22 septembrie, ulterior urmând o creştere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul lunii septembrie. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie şi după data de 25 septembrie.

Se încălzește în Moldova

După temperaturile maxime de 27 de grade, media maximelor termice va ajunge la valori de 16...17 grade, în jurul datei de 21 septembrie. După acest interval, tendinţa va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21...25 de grade. Tendinţa va fi asemănătoare şi pentru valorile minime de temperatură. În primele două nopţi media minimelor termice va fi de 11...13 grade. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea, astfel încât până în data de 22 septembrie să se înregistreze 5...6 grade, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o creştere, spre medii regionale de 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată până pe 21 septembrie.

Cum va fi vremea la Marea Neagră

În intervalul 18-21 septembrie vremea se va răcori, astfel că media va scădea spre valori în jurul a 18 grade. Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va creşte treptat, în medie, spre 23 de grade. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 16 grade în primele două nopţi, până spre 9 grade în data de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va creşte din nou, spre 14 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18-21 septembrie.

Se face frig și în Banat

Temperatura aerului va scădea semnificativ, de la medii ale valorilor termice diurne de 28 de grade până spre 18 grade în data de 20 septembrie. Ulterior acestei date vremea se va încălzi treptat, iar până la sfârşitul lunii septembrie variaţiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 26 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va fi de 14 grade în primele două nopţi, apoi se va produce o scădere până în data de 22 septembrie spre medii de 5...6 grade. După această dată temperatura aerului va fi în creştere, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă media regională a valorilor minime va fi de 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată pe 18, 19 septembrie şi după data de 25 septembrie.

Minime termice de 12 grade în Crişana

Vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel că temperaturile maxime vor scădea, de la o medie în jur de 27 de grade spre 16...17 grade în data de 20 septembrie, urmând ca până în 26 septembrie să crească treptat până în jurul a 25 de grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul lunii. Media minimelor termice va fi în prima zi de 14 grade, apoi va scădea treptat până în jurul a 4 grade în dimineaţa zilei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va fi în creştere, spre medii regionale ale minimelor termice de 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în ziua de 17 septembrie şi în intervalul 24-29 septembrie.

Temperaturi se schimbă brusc în Maramureş

Media maximelor va scădea de la 25 de grade până la 15...16 grade în jurul datei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va creşte treptat şi se estimează a se înregistra până la sfârşitul intervalului de referinţă medii ale maximelor cuprinse între 21 şi 24 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13 grade în prima noapte, apoi va scădea semnificativ până în jurul datei de 22 septembrie, spre 3...4 grade, ulterior urmând o creştere treptată până în data de 26 septembrie, spre 10 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului şi după data de 24 septembrie.

La munte a venit deja iarna! Temperaturi cu minus

Regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menţine până spre sfârşitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creştere, spre 7 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

Whatsapp LinkedIn
joseni harghita temperatura scazuta inghet frig vremea anm prognoza meteo
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Cât costă chiria la apartamentul cu WC lângă pat. "Se dă închisoare"
Citește și
Accident teribil! Un șofer de 18 ani a ars de viu în urma unui accident rutier! Cine este de vină
Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna
Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna
VIDEO! De saptamana viitoare vin primele ninsori
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cine e fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. Actorul rar vorbește despre fiul său cel mic
EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE
Irinel Columbeanu își petrece Paștele la azil. Ce i-au interzis medicii să facă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Încălcare gravă de regulament! Sancțiunea implică o cursă de eliminare
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Antonia a intrat în direct prin telefon la Mireasa. Ce i-a spus lui Cristian
Cum se pronunță corect numele actriței Maia Morgenstern. Actrița a explicat cum i-au greșit oamenii numele și cum trebuie de fapt
Prințesa Charlotte, portretul adorabil publicat chiar de ziua ei, la 9 ani. Ce detaliu au observat experții regali
Mai multe