Antena Căutare

Articole despre zacusca de ghebe

Rețeta de zacuscă de ghebe ca la mama acasă. Cum să obții gustul copilăriei pas cu pas

Rețeta de zacuscă de ghebe ca la mama acasă. Cum să obții gustul copilăriei pas cu pas

Zacusca de ghebe este ideală pentru a fi savurată la micul dejun, pe felii de pâine proaspătă sau prăjită. Are o textură cremoasă și o aromă profundă de legume coapte și ghebe, care îți amintește de gustul din diminețile de acasă.

Miercuri, 30.10.2024, 16:01
Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm!

Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm!

Pe lângă zacusca de vinete pe care toate gospodinele o prepară în fiecare toamnă, după rețeta tradițională, mai sunt și alte rețete de zacuscă cu care ne putem delecta în sezonul rece.

Vineri, 13.09.2019, 07:56
Zacuscă de ghebe. Rețeta de conserve pentru iarnă

Zacuscă de ghebe. Rețeta de conserve pentru iarnă

Printre cele mai apreciate conserve pentru iarnă se numără și zacusca de ghebe, deci să o preparăm și noi după rețeta de zacusca de ghebe a bunicilor!

Luni, 01.10.2018, 11:36
„Ziua națională a produselor agroalimentare românești” aduce târguri cu bunătăți tradiționale din toate colțurile țării!

„Ziua națională a produselor agroalimentare românești” aduce târguri cu bunătăți tradiționale din toate colțurile țării!

Începând cu acest an, data de 10 octombrie va fi cunoscută și ca fiind „Ziua națională a produselor românești”! Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost instituită prin legea 168/2017, ce oferă diferitelor autorități publice centrale și locale, dar și celorllate instituții ale statului sau societății civile șansa de a organiza programe și manifestări al căror scop este acela de a promova produse agroalimentare românești. Articolul 2 al legii menționează că, în sensul prezentei legi, ''prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României''. Astfel, în perioada 10-15 octombrie vor avea loc evenimente în toată țara, menite să atragă încrederea consumatorului în produsele tradiționale românești. La București, un târg de produse agroalimentare românești va avea loc în Parcul Herăstrău, unde mai bine de 100 de producători autohtoni din diferite regiuni ale țării vor îmbia publicul cu produse care mai de care mai gustoase. Aceștia vor aduce, spre vânzare, preparate din carne — cârnați, virșli, salam, untură, jumări din carne de porc, slănină, jambon din porc Mangalița și Bazna, produse de panificație și patiserie (cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboș, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac etc), brânzeturi și produse lactate (sana, iaurt, kefir, cașcaval, brânză topită, brânză de oaie și de bivoliță, cașcaval afumat și neafumat, smântână, telemea etc). Pe lângă produsele agroalimentare românești, producătorii vor aduce și flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meșteșugari și meșteri populari precum ceramică de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuși, linguri.

Marti, 10.10.2017, 16:50
x