Pe lângă rețetele de zacuscă de vinete pe care toate gospodinele o prepară în fiecare toamnă după rețeta tradițională, mai sunt și alte rețete de zacuscă cu care ne putem delecta în sezonul rece. După lungi sondaje printre gospodinele care prepară zacuscă, s-a făcut un clasament cu Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm.
Iată care sunt cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm:
1. Rețeta Zacuscă de pește
Zacusca de pește se pregătește în special în zonele din Delta Dunării, dar a luat mare amploare și în celelalte zone ale țării, pentru că gustul este net superior oricărei conserve de pește cu, sau fără sosuri.
Ingrediente pentru rețeta Zacuscă de pește:
- 2 kg macrou congelat
- 1 l apă
- 100 ml oțet
- 3 kg ardei copți( capia și gogoșari)
- 1 kg ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- 500 g pastă de roșii
- 350 ml ulei
- sare
- piper
- 2-3 foi dafin
- condimente pentru pește
- 1-2 linguri zahăr, sau după gust
- 100 ml oțet
Modul de preparare îl găsiți AICI!
2. Rețeta Zacuscă de ghebe
Ghebele sunt ciupercile cele mai potrivite pentru a pregăti cu ele o rețetă de zacuscă, dar se pot folosi și alte ciuperci precum: ciuperci champignon, hribi, sau gălbiori. Cu oricare dintre acestea iese o delicioasă zacuscă de ciuperci.
Ingrediente pentru rețeta Zacuscă de ghebe:
- 3 kg ghebe
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcovi
- 2 kg ardei copți, capia și gogoșari
- 450 g bulion sau pastă de roșii
- sare după gust
- piper
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 500 ml ulei
- apă pentru fiert ghebele
Modul de preparare îl găsiți AICI!
3. Rețeta Zacuscă de fasole boabe
Preparatele din fasole boabe, precum iahnia, fasolea bătută, ciorba de fasole, sunt preferatele tuturor, mai ales în perioadele de post. Câteva borcane cu o delicioasă zacuscă de fasole boabe ne vor fi de mare ajutor în sezonul rece. Deschidem borcanul, încălzim, sau nu, conținutul și îl servim cu pâine prăjită, alături de murăturile preferate, iar o masă din zi este deja asigurată.
Ingrediente pentru rețeta Zacuscă de fasole boabe:
- 1 kg fasole boabe
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcovi
- 3 kg ardei(capia + gogoșari)
- 800 g pastă de roșii
- 1 căpățână usturoi
- sare
- 3 foi dafin
- piper
- cimbru
- boia de ardei iute și dulce
- 750 ml ulei
Modul de preparare îl găsiți AICI!
Cum preparăm cea mai delicioasă prăjitură de toamnă cu prune!...