Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:50Observator Special

Așa arată dependența! O asistentă și-a pierdut copiii și a ajuns la 38 de kilograme din cauza drogurilor. Ce a determinat-o să își schimbe viața! „Nu îmi păsa că puteam să mor”

O asistentă medicală din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, mamă a doi copii, a povestit cum a transformat-o consumul de droguri, ce a fost aproape de a-i fi fatal.

Joanne Hill

Pentru asistenta Joanne Hill nu mai conta dacă va trăi sau va muri, la apogeul dependenței sale de heroină, după cum a povestit ea.

Totul a început cînd asistenta avea vârsta de 15 ani. Apoi, situația s-a agravat, după ce ea a intrat într-o relație cu un partener abuziv.

Mamă a doi copii – Callum și Kian, asistenta și-a pierdut drepturile părintești. Cei doi copii ai ei au ajuns în grija bunicilor.

În 2012, asistenta a fost aproape de moarte, când a fost dusă de urgență la spital cu edocardită infecțioasă – o infecție la inimă. Ajunsese să cântărească doar 38 de kilograme și a fost cât pe ce să își piardă viața.

„Când mă injectam cu heroină nu prea îmi păsa dacă voi trăi sau dacă voi muri. Dacă nu aș fi ajuns atunci la spital, aș fi murit. Acel moment a fost unul de deșteptare pentru mine. A trebuit să decis – vreau să mi se încheie viața sau vreau să trăiesc și să mă schimb?”, a spus Joanne Hill, acum în vârstă de 42 de ani.

„Din cauza drogurilor, am pierdut prietenii, am pierdut relația cu propria mea familie, cu tatăl și mama mea. Mi-am pierdut fiii. Nu aveam nicio speranță că lucrurile se vor schimba. Am crezut că probabil voi muri din cauza dependenței de droguri”, a adăugat ea.

Însă, întâlnirea cu o asistentă a făcut-o să se hotărască să facă o schimbare radicală, să înceapă să lupte cu dependența de droguri și să își construiască o carieră ca asistentă medicală.

„Ea m-a încurajat să merg la o clinică de dezintoxicare și m-a făcut să vreau să devin și eu asistentă. Am vrut să influențez și eu în acest fel viețile altora”, a mai spus ea.

După o perioadă de dezintoxicare de 19 luni, Joanne Hill și-a schimbat viața. A petrecut timp ca voluntary la o organizație caritabilă, după care și-a început studiile de trei ani pentru a deveni asistentă medicală.

În prezent, Joanne Hill lucrează ca asistentă medical în orașul Llanelli, iar cei doi fii ai ei locuiesc din nou cu ea.

„Mă simt extrem de împlinită. Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu opt ani că voideveni asistentă și voi avea grijă de alți oameni, și că băieții mei vor locui din nou cu mine, probabl că aș fi râs. Nu mi-aș fi putut închipui așa ceva”, a spus ea.

Recomandari