Antena Căutare

Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească

În ediția din 7 martie 2022 a emisiuni Chefi fără limite, chef Maria din insula grecească Lemnos a preparat rețeta Kaspakino,rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească.

Se pune mâncare în cuptor pentru 10 minute, până când brânza se topește și se rumenește la suprafață. Galerie
Bol ceramic maro cu porție de Kaspakino

În bucătăria grecească există o varietate de rețete specifice anumitor regiuni, care se prepară cu ingrediente locale. În rețeta Kaspakino, rețetă de de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească, ingredientul local este brânza kalathaki. Este o brânză proaspătă din lapte de capră, ușor asemănătoare cu brânza feta. Are o textura dură și gust aromat, datorită ierburilor și florilor sălbatice care cresc pe insulă și cu care se hrănesc caprele.

Citește și: Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională

Insula Lemnos, acolo unde se află concurenții Chefi fără limite la momentul actual, este celebră pentru ingredientele locale printre care pastele, vinul, dar și diferite sortimente de brânză porodusă din lapte de oaie și de capră.

Citește și: Chefi fără limite, 7 martie 2022. Echipele au ajuns pe insula Lemnos. Care este legenda locului și ce provocări le așteaptă

Și pentru că rețeta conține carne de miel, aceasta se prepară în mod deosebit pentru ziua de Paște, când preparatele din carnea de miel sunt la mare căutare. Chef Maria ne-a dezvăluit această rețetă simplă și rapidă, pe care o putem prepara și noi acasă, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari de mai jos.

Citește și: Cea mai bună rețetă de pulpă de miel, pentru masa de Paște

Kaspakino, rețetă de miel cu brânză kalathaki din bucătăria grecească - Ingrediente

  • 500 gr carne de miel
  • 250 gr brânză de capră, kalathaki
  • 200 gr orez
  • 400 ml apă
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească - Mod de preparare

Porționăm carnea de miel, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile într-o tigaie încinsă, cu ulei de măsline.

O rumenim pentru 2 minute pe fiecare parte, fără a adăuga apă sau alt lichid în afară de uleiul de măsline. Nu este necesară o rumenire intensă pentru că urmează a fi peparată și în cuptor.

Citește și: Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro, preparată de chef Maria din Lemnos

După 2 minute de preparare adăugăm apă cât să fie carnea ușor acoperită. Acoperim și tigaia cu un capac. Lăsăm carnea de miel să fiarbă în apă timp de 20 de minute. Dacă mai necesită, mai adăugăm apă pe parcursul fierberii.

Între timp preparăm orezul

Luăm 3-4 linguri din sosul de la carnea de miel și punem într-o altă tigaie. Adăugăm ½ pahar cu orez și amestecăm continuu orezul din tigaie pentru a nu se arde. Îl vom găti aproximativ 2 minute.

Într-un bol ceramic punem carnea de miel, apoi orezul și completăm cu un pahar de apă. Deci proporția de orez/apă este sde1/2.

Punem bolul la cuptor pentru 15-20 de minute, la 160-180 de grade Celsius. După 15 minute verificăm mâncarea. Dacă mai necesită, mai adăugăm puțină apă. Apoi adăugăm deasupra brânza feliată și punem din nou bolul la cuptor. Lăsăm mâncare în cuptor pentru 10 minute, până când brânza se topește și se rumenește la suprafață.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească, accesați și materialul video de mai sus.

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro, preparată de chef Maria din Lemnos... Chefi fără limite, 9 martie 2022. Gestul neașteptat făcut de Florin Dumitrescu față de Sorin Bontea. De ce și-a prezenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x