Antena Căutare

Chefi fără limite, 7 martie 2022. Echipele au ajuns pe insula Lemnos. Care este legenda locului și ce provocări le așteaptă

În a șaptea ediție de Chefi fără limite din 7 martie 2022, echipele au schimbat destinația și din Lesbos au ajuns în Lemnos, într-un loc cu o însemnătate uriașă. Chefii și concurenții se bucură de culoare, muzică și de "protecția zeilor", ideal pentru încă o etapă în care pot demonstra că nu au limite!

colaj de fotografii cu echipele de la Chefi fara limite, ale chefilor  Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu Galerie
În a șaptea ediție de Chefi fără limite din 7 martie 2022, echipele au schimbat destinația și din Lesbos au ajuns în Lemnos, într-un loc cu o însemnătate uriașă. Chefii și concurenții se bucură de culoare, muzică și de "protecția zeilor", ideal pentru încă o etapă în care pot demonstra că nu au limite! | Antena 1/ Chefi fără limite

“O dimineață frumoasă, după o noapte furtunoasă!”, spune Sorin Bontea la începutul zilei. Concurenții și chefii au ajuns pe o nouă insulă, care i-a primit destul de “supărată”. Noaptea ce tocmai a trecut a adus o furtună violentă căreia au reușit să-i facă față. Însă, dis-de-dimineață, norii s-au liniștit și fac loc soarelui să strălucească: “Uite ce vreme frumoasă e. Asta înseamnă că Zeus s-a enervat ieri, dar astăzi nu”, spune chef Cătălin Scărlătescu.

Uluiți de peisajele splendide ale insulei Lemnos, Irina Fodor ține să le spună concurenților că încă nu au văzut mai nimic din ceea ce insula le va oferi, iar ce e cel mai palpitant și frumos de abia acum începe.

“O nouă insulă, noi provocări, noi limite de depășit! Doar sunteți la Chefi fără limite! Aici îl căutăm pe cel mai - fără de limite - ”, spune Irina Fodor, moment în care chef Florin Dumitrescu a făcut un semn către el, mândru că a reușit până în prezent să cucerească două insule, Chios și Lesbos, având toată încrederea că va fi în top și de data aceasta.

Concurenții de la Chefi fără limite au ajuns în Lemnos. A treia etapă din 7 martie 2022 vine cu provocări noi și ingrediente interesante

Însă competiția este strânsă și rămâne de văzut care dintre cele trei echipe se va remarca în fața grecilor din Lemnos. Concurenților li se face un mic tablou al insulei pentru a înțelege puțin din cultura sa, detalii pe care le pot folosi cu dibăcie în concurs.

Citește și: Chefi fără limite, 2 martie 2022. Cine a câștigat imunitatea de grup și ce echipă riscă să piardă un concurent

“Insula în sine are o însemnătate magică, darămite probele ce vă așteaptă aici. Legenda locului vorbește despre Zeus, care, iubindu-se cu Hera l-au făcut pe Hefaistos. N-a fost cel mai frumos copil al lor, însă compensa prin istețime și îndemânare. Foarte bun la lucrul cu focul și metalul topit. Zeus, capricios, n-a mai suportat într-o zi să-l vadă pe urâtul de Hefaistos și l-a aruncat. Dragul de el a căzut într-o insulă, pe marea Egee, Lemnos, fix aici. Supărat în continuare, Zeus a continuat să arunce după el cu fulgere, poate asta explică existența pe insulă a unor copaci pietrificați și a unui vulcan pasiv”, povestește Irina Fodor.

Auzind cele spuse, chef Florin Dumitrescu a reacționat imediat: “Ai idee dacă Zeus mai e supărat pe insula asta?”.

Citește și: Eliminare Chefi fără limite, 2 martie 2022. Ce concurent a părăsit competiția. Cătălin Scărlătescu l-a pierdut pe Raul Bodoșcă

Care sunt probele din prima zi a etapei a treia de la Chefi fără limite. Lemnos îi pune la treabă!

În prima zi a etapei a treia, echipele și chefii vor face cunoștință cu ingredientele locului, subiectul următoarelor misiuni. Între timp, echipele primesc meniurile cu probe și află ce au de făcut.

PROBA 1: În această probă aveți nevoie de un coechipier, care să fie iubitor de animale, să aibă experiență de fermier. Cheful care va câștiga va putea găti alături de echipa sa diseară.

PROBA 2: Pentru această probă, ar fi util să trimiteți un brutar, pizzer sau măcar pe cineva cu sânge italian. Doi dintre concurenții voștri vor lupta pentru avantajul de a primi rețeta completă pentru diseară.

PROBA 3: Proba acesta necesită câte un singur concurent din fiecare echipă, să fie artizan. Avantajul pus în joc este de a tăia 10 minute din timpul de gătit a unei echipe.

Citește și: Chefi fără limite, 2 martie 2022. Cine a obținut avantajul, înainte de proba individuală de gătit. Ce a urmat

16 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite. Chef Cătălin Scărlătescu a pierdut doi concurenți, pe Raul Bodoșcă în ediția din 2 martie 2022 și pe Lucian Pupăzan în ediția din 23 februarie 2022.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite ancorează în această seară în Lemnos! Chef Cătălin Scărlătescu este pus la pământ de o oaie... Chefi fără limite, 7 martie 2022. Cătălin Scărlătescu ajunge la pământ în lupta cu oile de la stână. Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x