În fiecare ediție Chefi la cuțite, sezonul 12, cei trei chefi s-au întrecut în preparate delicioase pentru a câștiga amuleta pusă în joc. Iar odată cu aceste confruntări, telespectatorii au avut ocazia să descopere o serie de rețete pe care le pot pregăti pentru cei dragi. Și ce este mai plăcut decât o masă gustoasă servită alături de întreaga familie?
Fie că vorbim de o pizza savuroasă pentru care toți se luptă să primească ultima felie, sau un desert „ca la mama acasă”, mesele în familie sunt, cu siguranță, mult mai distractive. Iată câteva idei de rețete de la Chefi la cuțite, care pot fi pregătite cu ușurință și acasă, powered by Coca-Cola.
Rețeta de pizza a lui chef Sorin Bontea pentru întreaga familie
Pentru proba italiană, chef Sorin Botea a ales să gătească o pizza inedita. Mai mult, se pare că preparatul a reușit să îl aducă împreună de rivalul său, chef Cătălin Scărlătescu. Acesta a povestit că la un moment dat, au gătit împreună acest fel de mâncare și s-au bucurat de prietenia lor, dincolo de platoul de televiziune.
„Din prietenie, din joacă, din glumă, a ieșit o pizza spectaculoasă. Affumicata!”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu.
Ingrediente pizza affumicata, a lui chef Sorin Bontea
- Șprot afumat
- Sardine
- Anșoa
- Măsline
- Ceapă roșie
Chef Sorin Bontea a ales să facă tot el și blatul pentru pizza lui inedită. Bucătarul a explicat că a făcut un blat diferit față de unul clasic, mult mai rapid, perfect și pentru cei de acasă, dacă își doresc un preparat rapid, dar extrem de gustos.
„Fac un blat altfel decât pentru pizza normală. Să fie mai crocant, cum îmi place mie. Să se prăjească puțin în ulei partea de jos, spre focaccia. Nu stau să îl frământ foarte mult. La 1 kg de făină, pun 800 ml apă, 15 g de drojdie, 20 g de sare, 5-10 g de zahăr”
Chef-ul a preparate, de asemenea, și sosul de roșii. El a ținut să precizeze că trebuie să îl răcească puțin înainte de a-l pune pe blat pentru că altfel, nu se va găti aluatul.
Rețeta de salam de biscuiți a lui chef Roxana Blenche
În episodul 2, Roxana Blenche li s-a alăturat celor trei chefi în lupta pentru amuletă. Fosta concurentă a sezonului 8 Chefi la cuțite a impresionat cu o rețetă inedită de salam de biscuiți.
Pentru desertul care s-ar potrivi de minune unei mese de familie, aceasta a folosit mai multe ingrediete clasice, dar și-a pus și amprenta. Chef Roxana Blechene a înlocuit laptele normal cu cel de de cocos și a mai adăugat fistic.
Ingrediente salam de biscuiți, a lui chef Roxana Blenche
- Biscuiți populari
- Lapte de cocos
- Unt
- Stafide brune
- Zahar
- Esență de rom
- Cacao
- Nucă
- Fistic
- Fulgi de cocos
Primul pas a fost să zdrobească biscuiții cu ajutorul unui blender, apoi a adăugat celelalte îngrediente și întreaga compoziție a fost pusă la răcit. La final, pentru o prezentare inedita, ea a făcut mici bile de salam de biscuți și le-a servit alături de fructe de pădure. O rețetă extrem de simplă, dar perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi.