- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ai chef de un desert delicios, fără lapte sau ouă? Da, există! Vladutz, bucatarul de la Neatza, recomandă o delicioasa placinta de post, cu mere si marmelada.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
1 kg faina
250 g zahar
250 ml apa minerala
500 g margarina
2 plicuri praf de copt
7-10 g drojdie uscata
un praf de sare
Pentru umplutura:
1 kg mere
1-2 linguri zahar
scortisoara
400 g marmelada de mere
100 g nuci
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat, se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga apa minerala si se incorporeaza treptat, faina amestecata cu praful de copt si drojdia uscata.
Aluatul se da la rece 30 de minute, acoperit cu o folie alimentara.
Apoi se imparte aluatul in trei parti, care se vor intinde in trei foi.
Se intinde o foaie intr-o tava de aragaz(30/40 cm), tapetata cu hartie de copt, iar peste aceasta se intinde marmelada si se presara nuca taiata grosier.
Se acopera cu a doua foaie de aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade asa incat sa fie coapta cam trei sferturi.
Apoi se scoate placinta din cuptor, se presara peste foaia de aluat scortisoara si se intind merele rase, amestecate cu putin zahar, in functie de gustul lor. Trebuie tinut cont ca avem si foile de aluat dulci si marmelada, deci lasam compozitia de mere mai acrisoara sa cream un echilibru.
Acoperim cu a treia foaie de aluat si dam din nou placinta la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand si a treia foaie se rumeneste bine la suprafata.
Servim placinta pudrata cu zahar si scortisoara.
Vezi VIDEO cu pașii de preparare pe retetaluivladut.ro!
Miracol cu brânză, o rețetă ce te scutește de mezeluri și alte produse nesănătoase! E gata imediat, cu efect garantat!... Aruncă flacoanele cu vitamine și fă-ți o supă cremă de leurdă! Vei fi mai energic ca oricând cu zece lei!...