Retete Chefi la Cutite. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu iti aduc, doar la Antena 1, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de paste, retete de post si multe alte retete
Piureul de cartofi este o garnitură extrem de apreciată de români. Descoperă ce truc poți să folosești pentru ca acesta să fie gustos și pufos. Bucătarii celebri folosesc un secret pentru a obține un piure de cartofi cu gust perfect.
Multe gospodine fac în această perioadă a anului dulceață de căpșune. Află cum se face cea mai bună rețetă și de ce ingrediente ai nevoie. Sunt trucuri pentru etapa fierberii, dar și pentru conservarea cât mai îndelungată a dulceții de căpșuni.
Rețetă de mici pe grătar pentru 1 mai 2023. Micii sunt deliciul românilor și nu există grătar reușit fără ei. Iată o rețetă de mititei tradiționali și suculenți, din carne de vită și porc, și ce să faci, conform lui chef Sorin Bontea, pentru a nu îi usca.
Salata de boeuf este un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor de Sărbători. Fie că o pregătesc pentru Crăciun, Revelion sau Paște, gospodinele petrec multe ore în bucătărie pentru a tăia legumele perfect și pentru a perfecționa textura maionezei. Iată care este rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Ziua Copilului, 1 iunie 2022, este prilejul perfect pentru a îi răsfăța pe cei mici. Am strâns mai multe rețele de dulciuri, printre care brioșe, crumbe, colarez fără zahăr, potrivite chiar și pentru cei mai mofturoși copii. Află din rândurile următoare cum se prepară aceste bunătăți care vor aduce zâmbetul pe buzele micuților sărbătoriți.
Rețeta de pulpă de miel a lui Sorin Bontea este, cu siguranță, mâncarea ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Se face simplu, rapid și cu ingrediente puține, iar gustul este savuros.
Friptura de miel, fie că este gătită la cuptor sau la grătar, este unul dintre cele mai așteptate preparatele de Paște 2022. De aceea, ți-am pregătit două rețețe delicioase, care îi vor încânta chiar și pe cei mai mofturoși musafiri.
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru Sărbători. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.
Sărbătoarea de Paște vine cu o masă tradițională plină de preparate tradiționale pentru care gospodinele petrec ore întregi în bucătărie. Printre delicioasele mâncăruri este și drobul de miel, iar rețeta de mai jos vine cu câteva secrete pentru un gust diferit.
Alături de pufosul cozonac și pască, din meniul de Paște nu poate lipsi stufatul de miel. Acesta este un preparat simplu, gustos care vine la pachet cu tradițiile de Paște. Stufatul este o tocăniță înăbușită din carne (de miel, vită, pui, porc), gătita lent la cuptor.
Este momentul în care casele se umple de veselie, iubire și miros de cozonaci. Dacă ești în căutarea rețetei perfecte pentru masa festivă, am pregătit pentru tine rețete de cozonaci pufoși cu nucă și rahat, respectiv cu umplutură de cacao, pentru a-i impresiona pe cei dragi. Iată cum prepari cozonaci aromați, cu miez pufos și crustă delicioasă.
În ediția 45 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”,concurenții intrați la duel au pregătit rețete de preparate gustoase și farfurii spectaculoase, una dintre acestea fiind rețeta de Somon teriyaki cu salată de castraveți și piele crocantă, gătită de concurenta Valentina Ioniță, din echipa mov.
În al doisprezecelea battle din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” Alexandru Bădițoaia din echipa mov a primit punctajul cel mai mare la rețeta de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete.
Una dintre rețetele cele mai apreciate din confruntarea pe echipe cu numărul 10 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost rețeta de aperitiv libanez preparată de concurenta Valentina Ioniță din echipa mov.
Una dintre rețetele cele mai apreciate din concursul culinar ”Chefi la cuțite” din 17 mai 2021 a fost o rețetă de tocană țigănească autentică, preparată de Narcisa Birjaru.
Ciorba de miel este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în ziua de Paște. Chef Florin Dumitrescu de la emisiunea „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă de ciorbă de miel cu cartofi și care este secretul pentru un maxim de savoare.
Chef Florin Dumitrescu din emisiunea „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă de friptură de miel! Carnea va deveni fragedă și gustoasă, numai bună pentru o masă cu totul și cu totul specială.
Masa de sărbătoare e completă doar atunci când e pregătit și desertul tradițional preferat al românilor, și anume cozonacul.
Masa de sărbătoare înseamnă atmosfera de familie și un dulce traditional, precum pasca și cozonacul. Juratul Chefi la cuțite ne învață să facem cel mai bun cozonac.
Pe orice masă de Paște, în topul mâncărurilor preferate, se va afla drobul de miel.
Masa de Paște nu e la fel dacă nu pregătești și o friptură de miel, după o rețetă care îți lasă gura apă.
Ediția 23 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” Ioana Cutugno a gătit Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate și spanac, două rețete delicioase ce au primit punctraj maxim.
Una dintre rețetele apreciate cu punctaj maxim în ediția 22 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost o rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna.
O rețetă apreciată cu trei cuțite în ediția 22 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost rețeta de gulaș de porc cu găluște, preparată de Georgiana Neda Ebru.
Una dintre rețetele prezentate în ediția 19 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, care i-a impresionat pe cei trei chefi, a fost rețeta de scoici Saint Jacques cu sos de citrice și piure de păstârnac, gătită de Florin Revesz.
Una dintre rețetele care i-a impresionat pe cei trei chefi în ediția 18 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost rețeta de mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură, preparată de Luca Lazarof.
O rețetă delicioasă prezentată în ediția 17 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, apreciată cu două cuțite a fost rețeta de plăcintă bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga.
Rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi, gătită de Claudia Cristescu
Una dintre cele mai apreciate rețete din ediția 15 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost rețeta de cotlete de miel cu piure de vinete, tapenada de măsline și cartofi dulci,preparată de concurenta Cristina Mălai.
În sezonul 9 al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite” o concurentă de doar 10 ani, a făcut senzație cu o rețetă ineditpă și anume: Piciorușe de copănele crispy sau Copănele false de pui cu mujdei.
În ediția 14 a sezonului 9 „Chefi la cuțite”, una dintre rețetele care i-a impresionat pe cei trei chefi a fost o rețetă de red velvet cake, preparată de Elena Nechifor.
Tartar cu păstrăv afumat în gulie și halibut cu piure de topinambur, a fost rețeta preparată de Ștefan Borleanu în ediția 13 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, care i-a impresionat la maxim pe cei trei chefi.
Una dintre cele mai apreciate rețete din ediția 12 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost această rețetă de negresă cu sos de ciocolată, preparată de Gabriel Neamu.
O rețetă spectaculoasă și inedită, prezentată în ediția 11 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a fost rețeta de stridie în spuma mării, preparată de concurentul Pavel Gherghe.
Trei cuțite cu felicitări, pentru o supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon, preparată de Ciprian Antone la Chefi la cuțite în sezonul 9.
Una dintre surprizele ediției 9 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost această rețetă tradițională de tapioca braziliană, preparată de Nadia și Horia Dobrescu.
O rețetă care i-a impresionat pe jurați în ediția 8 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost rețeta: Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc.
Un desert foarte reușit și apreciat de cei trei chefi în ediția 7 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost desertul Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, preparat de concurenta Daniela Vieriu.
În ediția 6 a sezonului 9 Chefi la cuțite, Paul Vasile a preparat o spectaculoasă rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, pentru care a primit aprecieri maxime.
Una dintre cele mai inedite și mai interesante rețete prezentate în fața celor trei jurați în ediția 5 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost rețeta de supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, gătită de Khalil Saer.
Una dintre rețetele apreciate maxim de cei trei jurați, în sezonul 9, ediția 4 Chefi la cuțite, a fost această spectaculoasă rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei.
Pe 9 martie gospodinele pregătesc mucenici, desertul delicios care ne aduce aminte de copilărie. Iată cum se prepară mucenicii muntenești, dar și cei moldovenești!
În ediția 3 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, concurenta Nicoleta Pop i-a cucerit pe cei trei jurați cu o rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini.
Una dintre rețetele apreciate de cei trei jurați a fost acestă rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane, gătită de Anca Fati la Chefi la cuțite.
Una dintre rețetele preparate în prima ediție de preselecții a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, care i-a impresionat pe cei trei chefi, a fost o delicioasă rețetă de gogoși sărate sau piroști, gătită de Andreea Climatiano.
Dacă îndrăgești preparatele servite cu mămăliguță, ca la bunica acasă, un bulz cu brânză de burduf și cârnați afumați în manta de bacon afumat, va fi o adevărată delicatesă.
Foarte bune servite calde, la mic dejun aceste plăcinte la tigaie cu cartofi în aluat, dar merg la fel de bine și reci, luate la pachet a doua zi!
Claudia Radu, concurentă în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1, i-a surprins pe urmăritorii săi cu o rețetă senzațională de ribollita, o ciorbă italienească ce a căpătat apreciere în plan internațional.
Pentru cei care adoră combinația de spanac cu ouă ochiuri, pot încerca și varianta cu omletă din această rețetă de pachețele din foi de plăcintă cu omletă și spanac.
Dacă îndrăgiți pizza, dar v-ați săturat de versiunea clasică, vă propunem să încercați o minunată rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver.