Ingrediente
- o conservă de ton întreg
- o roșie
- un castravete verde
- ceapă (normală sau verde)
- ardei roșu
- o mână de porumb
- maioneză
- lămâie
- Opțional: castravete murat, măsline
Mod de preparare
Cu siguranță ai încercat măcar o dată salata de ton. Dar avem o veste proastă: ai trăit în minciună până acum! Iată adevărata rețetă de salata de ton!
Cum se face?
Simplu! Într-un castron pune tonul din care ai scurs uleiul sau zeama cu sare și cu o furculiță zdrobește bine bucățile de pește. Apoi toacă toane ingredientele, cât mai mărunt posibil (ceapă, roșii, castraveți, ardei etc). Amestecă totul. Adaugă maioneză și lămâie, sare și piper, totul după gust. Consistența se face similar cu salata de boeuf.
Și preparatul e gata! Se servește întins pe pâine, dar este ideal în chifle de hamburger sau batonașe, căci acestea absorb zeama dulce acrișoară.
SFAT:
Ingredientele folosite sunt doar o sugestie. Poți încerca ce variantă îți place ție (de exemplu, doar ton cu maioneză, castraveți murați, ceapă și porumb).
Poftă bună!
Conuri de pizza delicioase, secretul unei mese savuroase! Se fac imediat, dar au un gust demențial!... Salată simplă și gustoasă, bună de servit la orice masă...