Ingrediente
- 1 l lapte
- 3 ouă
- 500 gr zahăr tos
- 500 gr zahăr brun
- 500 gr făină de porumb( mălai grisat)
- 500 gr brânză de vaci proaspătă
- 300 gr unt
- 1 plic praf copt
- sare
- 500 gr zmeură congelată
- 100 gr zmeură proaspată
- 400 gr smântână 30-35% grăsime
- 1 portocală
- 1 baton de vanilie
- câteva fire de mentă( decor)
- praf matcha
- flori comestibile
- 200 gr pesmet( opțional)
- praf cardamom
Mod de preparare
Se amestecă chefirul cu untul topit.
Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, coaja de portocală şi batonul de vailie până se formează o cremă şi se topeşte zahărul.
Se unesc cele două compoziţii şi se adaugă praf de copt.
Formele ceramice se ung cu unt, se toarnă amestecul de mai sus în ele şi se dau la cuptor, la 180 grade pentru 25-30 minute.
Între timp, se amestecă zmeura congelată cu zahărul brun și se trece prin sită.
Rezultatul obţinut se amestecă cu smântâna şi se dă la frigider.
Se bate smântâna pentru frişcă până define pufoasă, apoi se încorporează în ea 3-4 linguri din sosul de zmeură.
Pentru pământul dulce, se amestecă pesmetul cu unt topit.
Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu zahăr brun şi praf de cardamom.
Se toarnă sosul în farfurie, se pune alivanca scoasă de la cuptor, peste sos, apoi se ornează cu zmeură proaspătă, mentă, frişcă, florile comestibile.
Opțional, se presară un praf de ceai matcha şi se serveşte.
Mousse de ciocolată cu mix de fructe afumate, top crumble și coulins de fructe... Capuccino din ciuperci de pădure cu duxelle de champignon și spumă de lapte, aromat cu cimbrișor proaspăt...