Când nu mai știi ce să gătești pentru un prânz în familie, încercați rețeta: Antricot de vită cu sos de gorgonzola și orez indian!
Ingrediente pentru rețeta Antricot de vită cu sos de gorgonzola și orez indian
- 1,2 kg antricot de vită( 4 buc.)
- 300 g gorgonzola
- 500 ml smântână de gătit
- 150 g miez de nucă
- 100 g stafide
- 100 g fistic
- 100 g zahăr
- 100 ml oțet balsamic
- 100 ml ulei de măsline
- 400 g orez basmati
- 20 g piper
- 20 g sare
- 200 ml vin
- 1 pâine rotundă
Mod de preparare pentru rețeta Antricot de vită cu sos de gorgonzola și orez indian
Se feliază antricotul de vită și se prepară pe grătar, condimentat cu sare și piper. Se stropește din când îm când cu vin.
Orezul se fierbe în apă cu puțină sare.
Nucile, stafidele și fisticul se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, pentru 4-5 minute.
Se adaugă orezul fiert și scurs peste acestea și totul se asezonează cu sare, zahăr și oțet balsamic, după gust.
Separat, într-o tigaie punem smântâna lichidă și gorgonzola pentru a se topi, adăugăm, dacă mai este nevoie, sare și piper roz zdrobit în mojar.
Când compoziția devine omogenă, stingem focul.
Se prăjesc 4 felii de paine pe gratar și se așază în farfurii.
Peste ele se așază feliile de carne unse cu o lingură de sos, iar alături se montează orezul indian.
Pofta buna!
Cum se prepară rețeta Beef Wellington!... Chec cu vișine și nucă...