Ingrediente
- 1 kg mere golden
- 300 g fructe de pădure proaspete
- 1 lămâie
- 485 g zahăr tos
- 150 mll sirop de mere
- 500 g făina
- 200 g unt
- 10 ouă
- 1 L smântână vegetală
- 1 păstaie de vanilie
- mentă proaspătă
Mod de preparare
Se curăță merele de coajă şi se taie în cubuleţe mici, care se pun în apă cu lămâie pentru a nu oxida.
Se scurg de apă şi se pun într-un vas, pe foc, adăugând 150 g zahăr tos şi 150 ml sirop.
Când merele sunt pătrunse, adăugăm fructele de pădure şi le mai lăsăm 5 minute la foc mic.
Într-un vas, la bain marie, se pun 10 gălbenuşuri şi se bat cu telul, se adaugă zahăr tos( 135 g) şi se bat în continuare până când se topeşte zahărul.
Se adaugă, treptat, smântâna vegetală şi vanilia şi se bate cu telul până când se omogenizează compoziţia.
Pentru aluatul crocant, într-un vas se pun 200 g unt la temperatura camerei şi 200 g zahăr tos şi se mixează.
Se adaugă făina şi se obţin nişte firimituri care se împrăştie într-o tavă şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Când cele 3 preparate sunt gata se montează în vase de ceramică așezând merele cu fructele la bază, aluatul crocant deasupra şi se mai dau la cuptor pentru o rumenire uniformă.
Se servesc cu sos Custard.
Budincă persană... Păstrăv cu sos de hribi și mămăligă...