Ingrediente
- 2 banane bine coapte
- 2 ouă
- 1 ceașcă iaurt(120 ml)
- 1/2 ceașcă ulei
- 3 cești făină
- 1 ceașcă zahăr
- 1 lingură cacao
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1/2 plic praf de copt
- un vârf cuțit bicarbonat
- zeam si coaja de la o lămâie
- un praf sare
Mod de preparare
V-ați plictisit de clasicele checuri și vreți ceva mai rafinat și aromat?
Iată o soluție care sigur o să vă încânte atât familia cât și pe cei care vor degusta.
Se cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și scorțișoara.
Se spumează ouăle cu puțină sare și zahărul, se adaugă uleiul, iaurtul, piureul de banane, coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins in zeama de lămâie, apoi amestecul de făina și cacao.
Se omogenizează compoziția, se pune într-o formă de chec unsă cu unt sau ulei și se coace pentru 20-30 de minute, la 180 de grade.
Să vă fie de folos!
Desert ispita... Rețeta bunicii! Cum faci cei mai delicioși cozonaci moldovenești din lume: Secretul pe care trebuie să-l știi...