Foarte bine vor arăta niște felii subțiri de Beef Wellington printre aperitivele unei mese festive!
Ingrediente pentru rețeta Beef Wellington
- 1 kg mușchi file de vită
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g ciuperci champignon albe
- 100 g ciuperci champignon brune
- 2 căței de usturoi
- Cimbrisor
- Sare
- piper mozaic
- 10 felii parma ham( prosciutto)
- 2 ouă
- 1 ceapă roșie
- Muștar
- 1 kg foietaj
- microgreens: pansele
- sparanghel verde
- baby carrots
- 2 linguri miere
- 3 linguri ulei de măsline
- Sos vin:
- 25 g unt
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 300 ml vin roșu demisec
- 2 lingurițe zahăr brun
- 2 lingurițe amidon
- 2 cuburi supă vită
- rozmarin
Mod de preparare pentru rețeta Beef Wellington
Se curăță mușchiul de tendoane, se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaie în ulei de măsline, până se rumenește pe toate părțile, apoi se dă la cuptor, la 235 grade, pentru 15 minute.
Se scoate și se unge cu muștar.
Se toacă ceapa, usturoiul, ciupercile, cimbrisor și se trag la tigaie în puțin ulei până scade tot lichidul format. Se condimentează cu sare șipiper.
Pe folie de prospețime se așază feliile de parma ham, peste ele sosul de ciuperci, mușchiul și se rulează cu folia.
Se lasă la frigider până când pregătim aluatul.
Așezăm ruloul de carne peste aluat, ungem marginile aluatului cu gălbenuș de ou, îl rulam, sigilam marginile și îl ornăm cu bucăți de foietaj.
Dam ruloul la cuptor pentru 30 de minute la 225 grade, sau până se rumenește.
Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci... Antricot de vită cu sos de gorgonzola și orez indian...