Foarte fragezi și aromați, acești biscuiți în formă de inimioară, nu au cum să nu-i cucerească pe cei dragi, mai ales pentru că au și mesaj inscripționat.
Ce ne trebuie pentru rețeta de Biscuiți în formă de inimioară:
- 1 ou de mărime medie
- 150 g unt(82%)
- 75 g zahăr pudră
- coaja de la o lămâie rasă fin
- 3 fiole esență de lămâie(3x8 ml)
- un praf sare
- 325 g făină + 25 g
Mod de preparare pentru rețeta de Biscuiți în formă de inimioară.
Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența.
Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția.
Încorporăm, treptat, făina și frământăm un aluat destul de nisipos la început, dar care se va uniformiza pe parcurs, deci să nu ne speriem. :)
Adăugăm făină atât cât să se lege aluatul, nu trebuie să ne iasă un aluat prea ferm, el se va întări suficient la frigider, ținut cel puțin o oră.
După ce lăsăm aluatul la frigider cel puțin o oră, îl întindem pe masa de lucru, ușor înfăinată, într-o foaie subțire de 5-6 mm și îl decupăm cu forma de biscuiți.
Resturile de aluat rămase în urma decupajelor, le frământăm din nou și formăm o altă foaie, pe care o decupăm cu forma de biscuiți și tot așa, până ne rămâne foarte puțin aluat pe care îl aplatizăm și formăm și din el un biscuit.
Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt și îi coacem pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade.
Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat. Un tort perfect pentru o aniversare sau o sărbătoare.... Pachețele de primăvară gustoase și crocante - Spring rolls...