Ingrediente pentru rețeta de Brownie cu ciocolată, sos de vanilie şi ingheţată
- 250 gr unt nesărat
- 200 gr ciocolată neagră (min 70% cacao)
- 75 gr amarene/cireşe confiate
- 50 gr nuci mărunţite
- 80 gr pudră de cacao, cernută
- 150 gr făină cernută
- 1 linguriţă praf de copt
- 360 gr zahăr pudră
- 4 ouă mari
- Pentru sosul de vanilie:
- 4 ouă mari
- 100 ml lichior Amaretto
- 200 gr zahăr
- 200 ml lapte
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 păstăi vanilie
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 200 gr îngheţată de mentă
- 50 gr unt pt uns tavă
- frunze mentă( proaspete)
Mod de preparare pentru rețeta de Brownie cu ciocolată, sos de vanilie şi ingheţată
Brownies sunt nişte prăjituri americane, cu multă ciocolată, absolut delicioase.
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30/20 cm şi o ungem cu puţin unt.
Topim untul împreună cu ciocolată într-un vas, la bain marie şi le amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm cireşele/amarenele şi nuca mărunţită şi amestecăm bine.
Într-un bol, se amestecă pudra de cacao, făina, praful de copt şi zahărul.
Peste aceste ingrediente adăugăm ciocolata topită şi amestecăm bine.
Batem ouăle şi le amestecăm cu compoziţia de mai sus, până când această devine lucioasă. Spre deosebire de celelalte prăjituri pe care le încercaţi cu o scobitoare, această trebuie să “pice acest test”.
O lăsăm să se răcească în tavă, apoi o putem transfera şi tăia în cuburi mici.
Pentru sosul de vanilie, se bat ouăle cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă laptele, frişca lichidă şi vanilia şi se fierbe la bain marie, până capătă consistența unui sos mai gros.
Se ridică de pe foc şi se azezonează gustul cu amaretto.
Cuburile de brownies se servesc cu câte o cupă de îngheţată şi sos de vanilie şi se decorează cu frunze de mentă.
Prăjitura cu dovleac, rețeta toamnei! Află trucul pentru cel mai delicios desert, gata imediat... Paella valenciană autentică...